Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Ман това си е ташак работа :-)
Ако толкова искаш потърси в продават в ибей дискове с диамантено покритие които може да си закрепиш на дрелка и да ползваш както е показано единствено трябва да си изработиш захвата на дрелката ама диска струва 20лв. с доставка иначе в нет-а продават цял уред за точене на дискове с диамантен диск който с малка доработка може да го догодиш да стане полупрофесионален :-).
bulhomes2 - майстор
Aaa, да бе. Толкоз пари няма да дам за такова никога. Вече мислено съм си я направил :lol:
brad4edat - специалист
Така може да се "наточи" само обикножен диск, не и такъв с пластина!
Съвсем друг е въпроса, че е много по-важно да се точи гърба на зъба отколкото челото.
За диамантена шайба ти трабват около 3000 об. как ще ги докараш с дрелка не ми е ясно :lol:
griffin - майстор
Братчед става наточването, пластината не е това което ползвате при големите машини. Вярно че е по грубо грид-а на тия дискове е 150 поне това макс съм виждал а дисковете за големите машини съм виждал до 600 сигурно има и по финни. Но с това приспособление се точи челото и гърба на твърдосплавните, друг е въпроса за точния ъгъл на заточване. Но за домашни условия върши работа мен за заточката на един диск от 60 зъба ми искат 70 лв. така че в някои случаи е целесъобразно. А и не всеки може да си позволи да има половинтонна машина в гаража да си точи дисковете. Освен това диска може да си го ползва и за заточване на други неща.
brad4edat - специалист
Малиии... 70лв за 60 зъба :shock: Къде тва чудо бре:) Явно аз съм доста кух да зимам по 15-20 лева на нашите "бизнесмени" тука, че и скъпо им се види даже :lol: Е вярно, че не мога всички видове триони с много и малки зъби да ги точа, ма 70лв. ба си! Нямаше да карам 20 годишна кола, а BMW 2007-2009 година :?

Не винаги е на 100% задължително да се точи челото, но задължително се точи винаги гърба на пластината. Понеже с всяко заточване на челото се изтънява трапецовидната форма на пластината и триона започва все повече и повече да реже по-лошо и да затиска в материала. Ако не се е много изтъпила пластината е възможно да се пилне само гърба и пластината да си е пак бръснач остра, а така няма да се намали трапецовидната форма на пластината :wink:
rum_sz - специалист
brad4edat написа:
Малиии... 70лв за 60 зъба :shock: Къде тва чудо бре:) Явно аз съм доста кух да зимам по 15-20 лева на нашите "бизнесмени" тука, че и скъпо им се види даже :lol: Е вярно, че не мога всички видове триони с много и малки зъби да ги точа, ма 70лв. ба си! Нямаше да карам 20 годишна кола, а BMW 2007-2009 година :?

Не винаги е на 100% задължително да се точи челото, но задължително се точи винаги гърба на пластината. Понеже с всяко заточване на челото се изтънява трапецовидната форма на пластината и триона започва все повече и повече да реже по-лошо и да затиска в материала. Ако не се е много изтъпила пластината е възможно да се пилне само гърба и пластината да си е пак бръснач остра, а така няма да се намали трапецовидната форма на пластината :wink:

http://drag-5.com/zatochvane.php

0,12ст на видиран зъб.
shotik - майстор
0,12ст на видиран зъб.[/quote]

12 стотинки или 1.2 стотинки ? Или трябва да е написано 0.12 лв ?
brad4edat - специалист
По принцип повечето хора-фирми дето заточват, имат различни цени за зъб според броя на зъбите на триона. Така се постига известно уравновесяване между трионите с малко зъби и с много зъби. Цените варират от 40-20ст. (аз съм виждал за такива разлики). В общи линии гледам да се получи някаква крайна цена, която хем да ме удоволетворява мен, като труд и амортизация на машината и инструментите, хем да не припадне клиента :rolleyes:
caribi - специалист
Моите дискове ги точа в Драг-5, въпреки че плащам и 12 лв за транспорт в двете посоки + 24 ст на зъб - видиран. Много съм доволен , моля да не звучи като реклама. В града където живея също точат ,ноооо само един път пробвах и до там .
bulhomes2 - майстор
brad4edat написа:
...За диамантена шайба ти трабват около 3000 об. как ще ги докараш с дрелка не ми е ясно :lol:
Ъглошлифовалките с колко оборота са? И с тях ако не стане - оберфреза имам.

Тема "Заточване на циркулярен диск под ъгли, наблюдения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: