• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
dundurma - специалист
ЧУЙТЕ МЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ИСТИНА ВИ КАЗВАМ :-D :-D :-D значи аз имам митсубиши,шарп и тошиба от САМУРАИТЕ.тошибата е най-тиха,а шарпа вади най-гореща струя.но на ауто е шумен и колега да-смятай 80 ВАТА НА КУБИК,ЗА ДА ТИ Е ТОПЛО И ПРИ МИНУС 20ГР.както казах-аз съм потребител минал през пръчки и стигнал до ИСТИНАТА.а за начин на работа,комфорт и екстри................само ще замълча :supz: :supz: :supz:аааааааааа и когато с 2 киловата отоплиш 25кв.м. и седиш по КЮСПЕТИ и платиш малко ток,тогава ми се обади.ИЗВИНЯВАМ СЕ....това може да стане,ако топлозагубите са равни на нула ли перфектната за индивида температура е 15гр.
АЛЕКС,кажи за каква стая е нужна машината
Интересно - до онзи ден мнението ми го имаше във форума (април мисля, че бях правил пак опит да се посъветвам, но нищо несе получи - сигурно защото беше много "пространно" мнението ми)... Сега не мога да го намеря... Добре, че си го копирах тогава. Ето:

1. Климатикът ще се ползва в къща (нова)
2. Ще се ползва вероятно и за отопление, и за охлаждане (ако се налага лятото - едва ли, това лято само два дена беше над 25 вътре)
3а. Помещението е хол 36 кв.м. и кубатура около 120 куб. м.
3б. Дограмата е PVC стъклопакет 32 мм, КА и т.н.
3в. Квадратура на прозорците мисля че е около 8 кв.м. общо, не знам с точност.
3г. Изложението е юг/север
3д. Етажът е първи и единствен (втория етаж е частичен и не е над хола), няма плоча таван, а директно покрив с изолация 10 см вата.
3е. Хол с кухня.
3ж. Къща
4. Къщата е в Елинпелинско, София
5. Желана температура - климатикът няма да се ползва като основен източник на отопление (има парно, има подово, има и камина в помещението). Тъй като къщата може и да се обитава само петък-неделя, идеята е да подържа приемлива температура през седмицата (вкл. да предпазва от замръзване на тръби в най-студените дни) и най-вече бързо да "обръща" въздуха в помещението, докато се чака ефекта от включването на парното. Тоест, искам когато отида там петък вечер, да не зъзна 3-5 часа, докато котела успее да вдигне от 10-12 гр. до 18 градуса в цялата къща. Четох че или трябвало постоянно даработи, или да не взимам въобще климатик - не знам какво да мисля, но кой знае - може да ми хареса да го ползвам като основен източник на отопление (особено ако сметката за тока е поносима).
5. Желана температура - да затопля до 18-22 гр., не повече.
6. Изолация има - както казах 10 см. вата на покрива, както и 10 см неопор на стените. В големите студове без отопление успяваше да удържи до +2 - +4 гр. вътре.
7. Това с електроуредите ми е малко мътно. Ако се има предвид натоварване на ел. инсталацията - има отделен кабел и бушон, на който
да бъде възрано захранването на климатика, както и каминен вентилатор (550W ако не се лъжа), който рзпределя топъл въздух от камината в хола по стаите. Реално едва ли двата ще работят едновременно.
8. Сумата е хубаво да варира в граници 1400 - 2200 лв., но ако трябва да избирам - бих предпочел качество и надеждност пред по-ниска цена (в разумни граници разбира се). Ще се радвам, ако има и по-евтини варианти.
9. До каква външна температура ще разчитам? Ами до каквато има у наше село в Елинпелинско, Софийско равно поле.

Може би да добавя, че ми се струва важно да е колкото е възможно по-тих. Предполагам, че поради това, че трябва да е голям и мощен, звука ще е по-силен, но все пак...

За трите модела, за които питам:
Хайсенса съм написал само и единствено заради това, че имам начин да го взема буквално без пари и ще трябва само да се монтира. Но въпреки това, не съм много убеден дали това е добрия избор.
А пък Фуджицу ASHG24LFC - просто много съм запленен от тази функция "10 градуса". Доколкото знам, другите климатици подържат минимум +16, което си е почти нормална температура и е все едно да работи постоянно. Което пък не ми се вижда особено удачно, най-вече финансово...
Рециклирания японец - само хвалби чувам за тях, и не само от Дундурма :)...

Ами това е - тази седмица трябва да взема решение, пък да видим... Най-много пак да стане като с неволята...:) :)
dundurma - специалист
ако ще е нов -НОКРИЯ,ако ще е самурай аз съм за минимум 40-ка от самураите,но мощен и тих-ЙОКМУ.влез в сетком.бг и се свържи с
http://forum.setcombg.com/members/aleksandars.html.той е човека,от когото ако купиш машина ще си мноооооого доволен.при него имам един daikin FTX 50(гаранционен) и той е решение(по-евтино).
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за климатик HISENSE" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: