Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Тани - модератор
Вероятността да няма проблеми е около 90% . Все пак, аз не бих си слагал главата, нито тази на сестра ми, всеки ден под останалите10 или по-малко проценти. Нито пък името ми, ако е за клиент. Разбирам, че думата технология няма никаква тежест за тебе, но за останалите има. Именно затова те помолих нещо на лични. Надявам се, отново да не ме разбереш погрешно.
marmoz - специалист
Няма да те разбера погрешно :)
Не че технологията няма тежест,но понякога се случва поради ред причини да се достигне до "прескачане" на технологията,стига да е в разумни граници/%/
Все пак на мен ми е интересно какъв ще е резултата от такова изпълнение,т.е не се прави защото води до...... или може да се направи при ..... условия :)
При мен на тавана не се живее и може лесно да се намерят къде са гредите както предложихте с пробиване с бормашина да речем.Отгоре няма да се ходи,тича и прочие.Затова мислих направо да го завинтвам за гредите даже и без изолация,понеже на пода отгоре съм сложил 10см минерална вата с найлон.Пък и ще излезе доста по-евтино предполагам и по-лесно за направа.Отгоре със шпакловката да оправя неравностите и така.
А отделно относно пода да попитам,става дума за класическото дюшеме.Искам да сложа ОСБ отгоре,защото сега е на балатум и е адски грозно.Искам да попитам с коя дебелина е препоръчително да работя щом става дума за подова настилка и каква подготовка ще трябва да направя след като махна балатума,че не съм особено запознат.Благодаря.
cybersas - специалист
Doky написа:
При мен на тавана не се живее и може лесно да се намерят къде са гредите както предложихте с пробиване с бормашина да речем.Отгоре няма да се ходи,тича и прочие.Затова мислих направо да го завинтвам за гредите даже и без изолация,понеже на пода отгоре съм сложил 10см минерална вата с найлон.Пък и ще излезе доста по-евтино предполагам и по-лесно за направа.Отгоре със шпакловката да оправя неравностите и така.
А отделно относно пода да попитам,става дума за класическото дюшеме.Искам да сложа ОСБ отгоре,защото сега е на балатум и е адски грозно.Искам да попитам с коя дебелина е препоръчително да работя щом става дума за подова настилка и каква подготовка ще трябва да направя след като махна балатума,че не съм особено запознат.Благодаря.
Аз лично не съм виждал идеално нивелирани греди - те затова са и греди - как ще догодиш нивелацията?! Ще подлагаш нещо?! Отделно - дървото си "мърда" - не само от ходене по него - топлинни разширения, влага, това-онова?! Не бих те съветвал без конструкция - не е толкова скъпо - най-късите окачвачи и си ти...

А за пода - не те разбрах какво питаш, честно.
Pooh - майстор
@marmoz

Не се прави, защото е безсмислено и опасно. Няма положителни страни, предвид тоталната невъзможност за каквато и да е нивелация. Ако много държиш, ще изредя и преките опасности за здравето - падане на плоскост + лепилна смес на нечия глава. В зависимост от височината на която се намира главата /положението на тялото/ и възрастта на пострадалия, крайният резултат варира от силно главоболие за кратко време, до летален изход за. Материалните щети не ги включвам, само защото те са несъществени - счупена мивка/тоалетна/душ за n лв., биха имали само възпитателен ефект върху изпълнителя.

Сега и някой-друг ред за безсмислието на операцията.
Какъв е търсеният ефект от използването на гипсокартон изобщо - равна, нивелирана повърхност. Кое от тези условия, може да бъде изпълнено в конкретния случай - никое. Нито ще се докара до равна, нито до нивелирана повърхността - и двете условия са неизпълними с "подпиране с подпори докато захване". Сега на въпроса за "набиване на дюбели през гипсокартон" - НЯМА ТАКАВА ТЕХНОЛОГИЯ! Доколкото може да бъде оправдано в редки случаи, то със сигурност няма връзка с лепенето на плоскости. Също както навиването на рапидки или коването с пирони (масовата практика зад океана), дюбелите се явяват механично прикрепване. И също както и гореописаните закрепвания, се изисква равна и твърда осносва (дъска, профил), която при лепенето не съществува. Постигаме само нарушаване на целоста на плоскостите и намаляване на якостните им качества при "набиването".

След всичко изписано, ако още те сърбят ръцете - пробвай ... може пък и да стане. :wink:
Относно пода,става дума за гредоред,който скърца и е неравен,та искам отгоре да сложа осб и затова питам каква подготовка трябва да направя и каква дебелина осб е препоръчително да се сложи.

Pooh При сътресението и контузионните наранявания силното главоболие далеч не е краткотрайно,а и в последствие трудностите произхождат от належащото продължително наблюдение на пациента,поради възможността от развитие на субдурален или епидурален хематом,които се проявяват с огнищна и общомозъчна неврологична симптоматика и могат да бъдат летални при откриването им в късен етап и при липса на невроизобразяващи апаратури в близост до пострадалия.
marmoz - специалист
cybersas написа:
След всичко изписано, ако още те сърбят ръцете - пробвай ... може пък и да стане.
То маи там е проблема,ама ще пробвам в мазето :)
marmoz - специалист
Реших пак да лепя ГК на тавана на систъра ама по следната схема :) 2 ивици по 15 см и цял лист на конструкция в средата :)
Прикачен файл:
234.jpg
Пак ще се лепи ГК за тавана :)
само не разбрах защо пишеш в моята тема,отвори си друга и питай свободно.
kam34 - специалист
Преди 2г аз също правих едната баня в къщи със стиропор 5 см залепен с лепило за изолация директно върху бетонния таван. Старата мазилка я махнах нацяло. Първо залепях плочата попричуквах малко и после веднага по 6-8 дюбела. Нищо не съм подпирал дюбелите си носят докато лепилото стягна. Отдолу мрежа и шпакловка с лепило като мрежата я закопчавам за стиропора с специални копчета http://www.vidira.dir.bg/site/dubeli_iz ... /vkmm.html Отдолу финишна фина циментова шпакловка и боядисване с три ръце латекс за мокри помещения. За две години и ежедневна експлоатация няма и следа от мухъл или напукване.

Тема "Лепене на гипскартон за тавана в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: