• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mladkal - майстор
Бобо, с какви размери ти е помещението?! що не ни драснеш една скица. Не бързай да купуваш тротоарни плочки.
bobo1273 - напреднал
Помещението ми е малко - 195 Х 230.
В момента имам да измазвам стените, така че все още още събирам мнения.
Гранитогреса ми се вижда най-добрия вариант, но в момента за настилка мога да дам максимум до 15лв на квадрат, без лепещия материал.Днес пак трябва да се разходя по големите магазини да разгледам.Не ми е ясно за мойте цели колко дебел гранитогрес е хубаво да взема, понеже спомена че по-евтините са тънки за мен.

Поздрави.
mladkal - майстор
Бобо,4 квадрата и половина са..даже няма и толкова...Вземи си някакъв грес според джоба и не се занимавай с тия тротоарни плочки.. Голяма грубост ще стане с тях. Имат и релеф, който трудно ще почистнваш след като поработваш от време на време. Можеш и да се пробваш да му направиш замазка. Притесняваш се че няма да се справиш, но ние ще помагаме с ..акъл. На тия 4 квадрата няма опасност да я осереш много така че смело. Ето ти поле за изява и майсторене. сетне пък ще ти е по-лесно с плочките, каквито и да са те.

да ти разказваме ли сега за замазката ? :)
tarlyo - специалист
Едно време правихме мозаични плочки 30х30х2,5см. Здрави са, гладки и не са толкова тежки, колкото базалтовите. Ако намериш да се продават такива или подобни, са добра настилка за работно помещение.
bobo1273 - напреднал
Мозаечните плочи ми се струват големи колкото тротоарните.
За тротоарните плочи вече се убедих че не са подходящи.
Замазката ми е сложна - полагане на майки, мастари и др.
За това предпочитам варианта с големи плочи гранитогрес.
За 15 лв ще се намери читав предполагам.
Изникващите въпроси сега са:
Значение на дебелината на гранитогреса в какви граници да търся?
С какво да го залепя - лепило за плочки примерно подходящо ли е.
Мисля че матиран за мен е по добре да е.
За фугите как стои въпроса.

послепис:

Помуждувременно ми изникна един проблем.Имам пукнатина в плочата.
Не знам точно с какво се пълни тази цепнатина.Даваха ми идея за циментово мляко.
Аз се поразчетох за инжекция бетон, но нищо не разбрах.
Темата се раздвоява малко, но примен проблем зад проблем се крие.

Ето снимки на положението:
http://imageshack.us/a/img208/3377/tavan.jpg
http://imageshack.us/a/img441/6809/tavan008.jpg
Поздрави.
mladkal - майстор
Здравей, Бобо!

Започвам от пукнатините. Моето мнение, че те са повърхностни и като такива няма да имаш проблем с тях в бъдеще. Смело с плочките отгоре. Не е нужно да ги пълниш (фугите) с каквото и да е.
Грес търси максимално дебел според бюджета си. Колкото по-дебел толкова по-здрав, предполага се. За сума от петнадесет лева квадрата -избора не ще бъде голям. Правиш има няма 5 квадрата -складово/работно помещение. Не правиш аптека. Фугината за такъв тип помещение би трябвало също да е бюджетен. Така че не се хвърляй на готово забъркани смеси. Приложи по-голяма фуга2-3 мм, защото плочките не ще са супер еднакви като размер. Лепило:съвета ми е да си избереш някое мразоустойчиво. Все пак ще да е склад, работилница, където не се отоплява.

Въпроси!?

Поздрави. Младен. От Стара Загора
bobo1273 - напреднал
Благодаря за изчерпателната информация.
Ще ми останат 3-4 торби от лепило за плочки с марка ANGRO, пише че е мразо и хидро устойчиво за външна употреба.
Смятам че не е проблем да ги лепя направо върху плочата, за да не се налага да правя замазка.
Предполагам се ползва контактен грунд за бетон преди полагането.
bobo1273 - напреднал
Здравейте отново, закупих си български гранитогрес на KAI за 20лв квадрата.
Започнах да го редя и всеки втори ми се чупи при чукането с гумения чук по плочката за да се изравни.Наредих едвам 4 плочки и се отказвам.Уж взех по-дебел(8мм) и горе долу качествен.
Препоръчайте ми саморазливна замазка за няколко сантиметра, понеже намирам само до 1см.
Например тази - http://www.angrobg.com/services/show/ca ... D0%B0.html

Благодаря.

Edit:
Днес с голямо внимание успях да положа няколко плочки успешно.
Грежките които може би съм допуснал са:
1. Пресилил съм се със чука.
2. Сместа е трябвало да бъде по-рядка.
Човек се учи докато е жив.Тъкмо лятото ми предстои полагане на теракот в кухнята.

Все пак бих се радвал някой да сподели саморазливна за дебелина 3-4 см.
  • 1
  • 2

Тема "Полагане на настилка за таванско помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: