Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
MamaMy - майстор
най-добре виж каква е марката на батерията и ще и намерим сервиза. Аз мога да помогна за Интеркерамик. От сервиза си купих батериите и съм много доволен.
hidrazin - майстор
Далечко ще е сервиза - Китай или в по-добрия случай Турция.
:partyman:
colyo - специалист
Точно Интеркерамик се оказа. В Бургас има няколко евтини магазина и тази точно я взех от Мастерхаус.
agj - майстор
MamaMy написа:
най-добре виж каква е марката на батерията и ще и намерим сервиза. Аз мога да помогна за Интеркерамик. От сервиза си купих батериите и съм много доволен.
Марката на батерията е ICE !
Обиколих всички магазини в които бе вероятно да намеря резервни части за батерии но за жалост никъде няма такава гайка като резервна част има само патрони …..!Най евтината батерия която има по магазините е 25 лв.и единствената надежда е частите в китайски батерии да са еднакви и да са взаимозаменяеми за да сменя само гайката без за да свалям цялата батерия …..а в последствия мисля да направя нова месингова гайка …!
dragozow - майстор
Що не я отвиеш от топлата и студената вода и не си купиш нова според бюджета?
MamaMy - майстор
И аз не откривам нищо за такава марка. Може да се окаже пак интеркерамик, но прекръстена. Купи една гайка за проба. Не са милиони.
Jblaze - специалист
Съживявам темата с един малко глупав проблем :).
Смесителят Syncro след спиране на водата капе 1-2 минути, след което спира. Много ме дразни, а до скоро не беше така. Моделът е тозиили подобен на него. До сега не съм разглобявал такъв, но от прочетеното видях, че се маха кръгчето топло/студено и под него има болт, който се развива с 6грам. До тук ясно, но от комплекта който имам няма подходящ 6грам (единият е малък, а следващият размер е голям, по спомен са 3.5 и 4 мм).
Да не би да има някакви специални 6грами, с които да се сваля?
Ще съм благодарен за съвети.

ПС живеем на квартира, хазяите са го монтирали, но не знам как и с какво. Възрастни хора са и не искам да ги занимавам с това. :)
MamaMy - майстор
Синхро видях и с обикновено болтче с прорез, но без глава.
Jblaze - специалист
Пак погледнах за всеки случай :). Шестограм е.
Освен това отвора в ръкохватката е по-тесен и не може да влезе отвертка с бит, а единствено Г-образно ключе шестограм.
Тези дни ще отида до магазина, от където е купена батерията, намерих гаранцията и да ги питам има ли някакъв трик за смяната на главата.
kotyo - специалист
Махни му чучура и виж дали пак ще капе 2 минути. Ако спира бързо, то се източва останалата в чучура вода и трябва да смениш само аераторчето, евентуално и някое пръстенче на сглобката. А ако пак капе дълго- вече си за глава.

Тема "Помощ за ремонт на смесителна батерия !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: