От мобилни телефони до цифрови камери
intel core - специалист
hidrazin написа:
Не помня точно, но този Респром 14W , мисля беше с А2030.
По-скоро с MDA2020 и свири доста прилично за такъв динозавър.
:partyman:
с ТДА 2030Н е .....
intel core - специалист
todortv написа:
hidrazin написа:
По-скоро с MDA2020 и свири доста прилично за такъв динозавър.
Още по зле...
Към автора - пробвай директно да го включиш и да намалиш средни и високи и дали ще ти хареса.
в момента точна така съм го вързал и съм усилил баса на макс,а средите и високите на минимум.Въпреки,че говоритела е 8омов усилватела даже му идва в по-вече само,че нали ви казвам,че звука така не е много приятен.Утре ще се поразходя по магазините и се надявам да намеря готов такъв филтър на изгодна цена.Гледайки схемите пуснати по-горе няма да се размина с по-малко от 10лв д/г,ако тръгна да го правя сам.
kolev_k - специалист
Ай си минал с тоз буфер под терасата ми,ай съм те отстрелял с прашката.Сега чакам една пушка-тъй че мисли му!
intel core - специалист
kolev_k написа:
Ай си минал с тоз буфер под терасата ми,ай съм те отстрелял с прашката.Сега чакам една пушка-тъй че мисли му!
не те разбрах?
изрази се по разбираемо,ако може и мислиш ли,че това,което си написам ми помага някак си или просто се базикаш.
todortv - майстор
Виж кондензатора на 1 краче на чипа(вход) и го увеличи.
Но пак ти казвам, дори и с филтър (всъщност ти го имаш до някъде) няма да ти хареса.
Тъпана с този чип е все едно биеш с дървена лъжица по тенджера. :lol:
MamaMy - майстор
todortv написа:
...Тъпана с този чип е все едно биеш с дървена лъжица по тенджера. :lol:
:-D =D> :supz:
intel core - специалист
точно с subwoofer до сега не съм се занимавал и затова питам какво му е на ТДА 2030Н то мощността ли е малка или АЧХ не позволява ниските честоти или какво?
miroton - майстор
Чипа си е добър,всички китаиски системи за компютър се правят с А2030 и свирят добре за тия пари.Проблема ти е в 8омния говорител и кутията на тонколоната и в голямото очакване за звук.
intel core - специалист
miroton написа:
Чипа си е добър,всички китаиски системи за компютър се правят с А2030 и свирят добре за тия пари.Проблема ти е в 8омния говорител и кутията на тонколоната и в голямото очакване за звук.
следващите редове не са за заяждане,а просто питане !
и какво от това,че е 8ома.Лично на мен това ми гово ри,че неможе да се ползва в автомобил понеже звука ще е слаб и нищо друго.Коато един говорител е с по-голямо съпротивление не е ли по динамичен(чувствителен) понеже има по-вече намотки.
hidrazin - майстор
Това, че високоговорителя ти е 8Ω означава само че ще свири по-слабо. С този усилвател няма да можеш да го натовариш
с повече от 8-9 вата, а ако искаш и качествен звук ще трябва да се ограничиш до 5-6 вата. Нищо че на усилвателя му дават
да свири добре до 8 вата при 8Ω.
Чувствителността на високоговорителя се определя основно от други параметри - най-вече от качеството на използваните материали,
прецизната изработка и конструктивните му особености. Тук може да прочетеш:
Основи на високоговорителите
И най-важното - до сега не си дал никакви данни за този, така наречен пасивен subwoofer. Колко вата е, какъв обем има, с какъв говорител е
и какво производство е. Да не вземе да се окаже, че проблема с лошия звук е именно от там. :wink: Може и снимки да сложиш.
:partyman:

Тема "нискочестотен филтър за subwoofer" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: