Най - вълнуващия въпрос зимно време.
жеката - помощник
то парното си ми е изградено и работи перфектно просто искам да знам дали мога да включа фотоволтаици към него с някакъв бързовар да ползвам тока от фотоволтаика за да топли водата а останалото да върши газта,нещо такова да направя
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре де, можеш, разрешавам :wink:
жеката - помощник
хахахахахах дааа ама каккккккккк :? :? :?
Ами например с бойлер с 2 серпентини като тези:
http://www.tesy.com/bg/products/visokoo ... erpentini/
Слагаш нагревател на фланеца и го захранваш от фотоволтаици. На горната серпентина връзваш газовия котел, който гарантира зададена температура в горната част на буфера, ако топлината от фотоволтаика не е достатъчна. Самия водосъдържател захранва радиаторите с отделна помпа и воала :)
жеката - помощник
то за това ясно,повече ме притеснява какви панели ,колко на брой и начина на свързване като схема ,като се има в предвид че водата на парното ми е 45 литра
жеката написа:
то за това ясно
От начина на питане не останах с такова впечатление
жеката - помощник
ами то аз ако знам всичко ще задам и правилно въпроса хахахахах но на лични се постарах да ти обясня идеята си и ако можеш да помогнеш
tysonlkr - специалист
Жека колегата вече ти даде линк към тема за направа на подобно нещо само че бойлер :arrow: viewtopic.php?f=18&t=39346&hilit=%D0%B1%D0%B3%D0%B2
Принципа е същия, само приложението ще е различно. Относно броя на слънчевите панели това зависи от мощността която искаш да постигнеш.
Какъв нагревател мислиш да сложиш? Сега колко мощно ти е котлето?
Отговори си на тези въпроси и задачката ти се решава :wink:
жеката - помощник
ами котела ми е радиант24 но е мощен за моето парно защото системата ми е с 45 л вода,а не искам кой знае колко да нагрявам за да ги използвам рационално панелите
Литража на системата няма никакво отношение към топлозагубите на жилището и необходимата радиаторна и котелна мощност. Освен това първо вземи малко да попрочетеш, за да можеш да задаваш конкретни и смислени въпроси. Погледни и линка към темата, разгледай колко са панелите, на каква стойност и каква работа вършат. Имай предвид, че за отопление отива около 10 пъти повече топлина, отколкото за подгряване на бойлера. Ако още имаш желание - посочил съм ти схемата, по която да действаш :wink:

Тема "отопление на газ и реформи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: