Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Fancyfree - напреднал
Не нагрява когато се включва сама!! Как ще е от замърсен бутон старт като старта включва и нагряването...
По вероятно не е ли когато натисна Stop/Cancel от там да е проблема защото при натискането му спира само нагряването а не и вентилатора ,светлината и въртенето на чинията...
todortv - майстор
Много бързо си промени поста....
Очакваш помощ. Кой с колкото може ... Добре че изтри епитетите....:finga:
Fancyfree - напреднал
По принцип на всички микровълнови ли като се натисне Stop/Cancel веднъж спира нагряването и при натискане втори път спира изцяло всичко или само веднъж като се натисне спира всичко ???
hidrazin - майстор
Не. При някои обаче да. И какви бяха епитетите, че нещо го пропуснах? Много си падам по тях! :lol:
:partyman:
Fancyfree - напреднал
Хайде някои ако разбира по схемата на печката да ми каже какво мога да направя за да не се включва сама - въртенето на чинийката,вентилатора и светлината.Това се случва при затворена вратичка и при включване в контакта.

Ето и схемата: http://oi49.tinypic.com/2hxm59j.jpg
lov - майстор
По тая схема проблема ти идва от реле RL Y1 Първо провери дали не са му залепнали контактите. На вероятна причина. Но ако не са дири схемата на програматора.
Fancyfree - напреднал
Благодаря ти за отговора но не съм много наясно.Прилагам още две снимки ако може да ми кажете кое е това реле.
Пропуснах да спомена че на вратичката са три микроключа - вижда се на втората снимка.

http://oi46.tinypic.com/e9ycg3.jpg

http://oi49.tinypic.com/29zlf7.jpg

Релето искаш да кажеш колега че е онова черното над него където пише MAIN ? Добре ако е така но то е капсуловано и е запоено за платката...
hidrazin - майстор
Това е релето - дето пише над него MAIN. И какво като е запоено на платката? Работните му контакти са отгоре.
Там където излизат жиците с клемите. Вадиш клемите при изключена фурна и мериш дали дават контакт. Ако дават
са залепнали. Сменяш релето. Ако не дават контакт и не са залепнали вадиш платката и търсиш управляващия
транзистор за намотката на релето и се молиш да е той.
И да е залепнало реле, и да е транзистор или процесор все се налага вадене на платката.
hidrazin - майстор
А стига вече де. Сега сигурни ще ми се обидиш ако ти кажа да го измериш с рулетката ? :lol:
Ами направи си пробна лампа от батерия, лампа за фенерче и малко жички. И утре като се окаже че е релето или
транзистора сигурно ще ме питаш как да ги разпоиш като нямаш поялник?
Все си мисля че не би трябвало да бърникаш в микровълновата. Нямаш работа там. Поне като я изключиш от
контакта изчакай - 15-20 минути, защото може да имаш близки срещи от трети вид с тока. :x
Опаа... Къде ти изчезна поста? Ти май само си триеш постовете а? Голям плашок си. :drinkers:
За тези дето не успяха да го прочетат беше написал, че няма уред да го измери.
Fancyfree - напреднал
Е спокойно де изтрих го защото се сетих че мога да го измеря и без мултисет.Както и да е.
В крайна сметка го направих с едно фенерче,като на другите две релета не светна а на това MAIN светна.
Ще го сваля с поялника да погледна какво пише на него.

Найстина е било залепнало това реле.Свалих го и го разглобих.

Тема "Микровълнова фурна Crown - Стартира сама?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: