• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
MrMurdjo - майстор
Всичко е от Линукса, да знаете :-D
mitko414 - специалист
Вариант 3: като ти писне да четеш по форумите и се убедиш, че "тя козата си сака пръч", носиш лаптопа при пръч и за около 30 лв ще ти решат проблема. :)

Вярно, че съвета ми съвсем не е в духа на "направи сам", но човек понякога трябва да признае пред себе си кое излиза извън неговите възможности.
MamaMy - майстор
mitko414 написа:
...понякога трябва да признае пред себе си кое излиза извън неговите възможности.
=D>
Махни Linux и инсталирай Windows XP.
Инсталирай Windows XP и ако искаш да имаш Linux зареди ubuntu-10.04-linuxcnc3-i386 в самия Windows XP.
ArturDent - Почти Безобиден
Дефинирай понятието "Махни Linux"
novgradski - специалист
Включваш лаптопа и (трябва да си много бърз)"веднага" започваш "да набиваш"(натискаш няколко пъти esc-бутона)...докато се появи главното меню :
На един HP Pavilion бяха такива(ако при теб са други F-овете...избираш съответното)
F1...
.
F9 -Boot options (избор откъде да буутне)
F10 -BIOS Setup
Слагаш CD-диска с win Xp.
Натискаш F9 и избираш CD
После пак трябва да си бърз (както обикновено "Pres any kay....")
Сега вече CD-то си зарежда и ...останалото трябва да ти е познато.
Предполагам че може и директно с F9 -за Boot и F10 -за BIOS (без "esc").
Аз не си намерих драйвери за win-xp ,защото нямаше...че наново win7...после се оказа че и драйвeри за 32bit няма (защото имам 4GB RAM)....и пак наново с win7 64bit....така е "направи си сам".
Драйверите от http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... Id=5086719
syncho - майстор
Само не разбирам, защо си си взел нов лаптоп като ще го мъчиш с XP? По-добре си сложи някоя по-нова операционна система, за да могат да се ползват и всичките възможности на компютъра. А, ако държиш на ХР си се поизръсил малко повече от необходимото ми се струва.
lecki - специалист
Запиши си HIREN'S BOOT, бутваш го и пускаш мини Уиндоус
после даваш формат на диска в (NTSF) и после инсталираи
кото искаш. :rock:
  • 1
  • 2

Тема "Как да инсталирам Windows XP на лаптоп с Linux..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: