Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dyaneff - майстор
Контактна система и шкурка са две трудно съвместими понятия.
romanpm - майстор
dyaneff написа:
Защооо :? , ако реле е с нагорели контакти със спирт и памук ли го оправяш :lol:
hidrazin - майстор
dyaneff написа:
+1
Зависи колко са зацапани или нагорели. Ако са само зацапани се чистят в хартия или разните му химии за контактни системи.
Използването на шкурка в подобни малки релета ги съсипва безвъзвратно. За някои контактни системи е позволено припасването
на контактите. Това се прави със специална пила ама е голяма хамалогия и изисква много нерви. :) На някои контактни системи
се прави и регулировка на притискащата сила с грамометър. Имам ги и двете и ако някой проявява интерес може и да ги снимам.
Ако е силно нагоряло - най-добре е подмяна. Ето малко за почистването на контакти:
http://www.ngpedia.ru/id599121p1.html
:partyman:
jekasus - майстор
Китайските със сребро ли са?
hidrazin - майстор
:? Ми те хората са го написали - AgCdO / AgSnO2. Ти сега какво очакваш - AgPdAu ли? Или само последното? :)
jekasus - майстор
Де да ги знам....... За Поднебесната или добро, или нищо.
dyaneff - майстор
romanpm написа:
dyaneff написа:
Защооо :? , ако реле е с нагорели контакти със спирт и памук ли го оправяш :lol:
Контактна система се чисти по два начина. Химично -контактен спрей, механично гума за молив. Ако релето е от моята специалност-автомобили направо го сменям. Работил съм БДЖ, там всяко реле през определен период на време се носи в лаборатория, където се разглобява контактната му система и след почистване се настройват ( юстират ) със специални "щангички" и грамомери. След тази проверка на релетата се слага печат и т.н. А шкурката, ами никога не използвам за контактни системи, букси, клеми и т.н. Дано съм помогнал. :partyman:
hidrazin - майстор
Точно. Ето това са някои от нещата за регулиране на контактната система. Два броя от "щангичките" и един грамомер.
Този е до 50 грама. Има и стрелкови с часовник и обикновено са два модела - до 50гр и до 300гр. Има и щангички разцепени
в края. По-скоро двойни така че да може да влезе пластината на контакта и да я огънеш. Има и специална пиличка само с нарези
по широчина. Така не оставя грапавини и контакта става като огледало. Имам някъде по кашоните и такива ама сега не ми се рови.
Тези ми бяха под ръка. :) Грамомера в момента е на 30 грама.
http://s43.radikal.ru/i099/1301/ce/cfd90e2a5eb5.jpg

dyaneff - майстор
На Хидразин също залага на руското. :partyman:
hidrazin - майстор
:-D Ами на какво да залагам? Поне е отработено десетилетия наред и се е доказало. Дурако устойчиво.
Това е още по-актуално днес. Говоря за устойчивостта съм дураки. :lol:

Тема "проблем с муз. уредба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: