Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
galin56 - специалист
judisto написа:
добре цени за работа тогава така да го кажем
гипскартон труд + материял на конструкция
Баня лепене на плочки
Вик
Ел.Инсталация на хол , спалня + кухня
Това вече е друго нещо. Отговарям ти тука в нашия район как вървят нещата:
гипскартон труд + материял на конструкция - около 10лв. на квадрат(за работата - другото си зависи какво искаш, фигурки, осветление и т.н.)
Баня лепене на плочки - 15лв /кв.м. работа само
ВиК - вертикален щранг, тръби до мивка, сифони, тръби за душ, кранове - около 500лв. са : материалите + труда на водопроводчика
ако искаш и вградено казанче с висяща чиния - още 500 лв.
Ел Инсталацията - сложна работа( да се каже цена де) зависи на кой електричар попаднеш. Не съм се интересувал понеже това си го мога и аз. Но взимат на точка(точка е контакт, ключ за осветление, предпазител/табло и разпределителна кутия), а ако прекарват нова инсталация взимат и на линеен метър за къртенето пари. Тоест смяташ колко точки имаш/искаш + линейни метри къртене --- и това е само труд.
stancho123 - специалист
Понеже имам още 3стай за ремонт ,слагам от тези по грамадните разпределителни кутий ,кабелите вътре са около 8до10 да ги усуквам или с клеми да го правя? :?
Някой казват клеми ,други усукване?
Кое е по сигурно ,като се сложи по масивна клема и се затегне хубаво не става ли по добре от колкото усукване?
judisto - помощник
добре горе долу какъв бюджет да си приготвя ?
jekasus - майстор
Като остане някоя хилядарка ще е по-приятна.
Дограмата не мога да я кажа колко пари, за ел.инсталация ми казаха за моя град да я смятам на средно 15 лв. за м2 на апартамент. Банята между 2-3 хиляди лв. културно без изгъзици.
Нещата са разтегливи, дали фирма или отделни майстори.
И мен ме боли понякога от сметките в автосервиза.
galin56 - специалист
judisto написа:
добре горе долу какъв бюджет да си приготвя ?
Абе човек, ти си като малките деца. Не си ли ходил в часовете по математика. А jekasus как ги "изчисли" тия 20 бона незнам.
Ако се чудиш колко пари ти трябват на куп, понеже ще ги теглиш на заем или не знам защо начина е следния.
Първо решаваш какво искаш да смениш.
дограмата примерно: снемаш размерите на прозорците, решаваш каква марка и стъклопакет,стъкла и т.н. искаш и отиваш в магазина. Даваш размерите и ти правят оферта. Примерно 2000лв.
ламинат: имаш 35кв. Отиваш до магазина харесваш модел примерно 10лв./м2 35х10=350 + замазка и подложка ако искаш- еди колко си.
врати: 5 врати х 250 = 1250 + 300лв монтаж - около 1550лв.
баня - отиваш в магазина - избираш какво искаш - мивка, плочки, душ, моноблок или структура
+ 15лв/м2 както ти казах за лепенето на плочките.
И така всички точки по твойте желания - смяташ, смяташ, теглиш чертата накрая и прибавяш 1500-2000лв. резерв за да си сигурен, че ще ти стигнат и отиваш в банката и теглиш, ако ги нямаш спестени и така. Във форума никой няма да ти каже точно колко ще излезне или колко пари ти трябват, защото никой не знае сегашното положение на апартамента и какво си планувал за подновяване в него.
Горе-долу... На мен за същата квадратура ми излезе - към 7000 за труд, и около 4000 за материали. Плочки, ламинат, външна и интериорни врати и дограма не влизат в тази цена. Тя включва усвояване на 1 тераса, вътрешна изолация на целия таван и почти всички стени, махане на старо остъкление на две тераси, къртене и извозване на стари замазка и плочки, правене на нова замазка, смяна на тръбопроводни и канализационни тръби, подмяна на част от електро мрежата и смяна на ел. таблото, лепене на теракот в коридор и кухня, редене ламинат в две стаи, в банята окачен таван и плочки, монтиране на вградена тоалетна, шпакловка и латексиране на целия апартамент...
Та както казах - горе-долу...
marmoz - специалист
jekasus написа:
20000 без "изгъзици".
Тази цифра и според мен е много близко до истината :)

Тема "Основен ремонт на панел 60 кв колко ще излезне :))" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: