Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sirko - специалист
Що ли си мисля, че тези 3 изключвания на предпазителя ги дават за при късо и след това подменяш! А като ключ може да си го ползва без никакъв проблем колкото си иска, въпроса е дали ще му е удобно.
hidrazin - майстор
lubomirlz написа:
Хидразине тоя път си в грешка.
Айдеее... Хвана ме по кюспети. :lol: Признавам си без бой. Все пак не препоръчвам да се ползва като ключ.
При монтажи често ми се е налагало да ги ползвам като ключ поради липсата все още на такива. :)
Доста си заминаха скоропостижно от това включване и изключване. Просто идва момент и повече не задържат.
както и да е. Все пак АП-то си има друга функция. Може да икономисаме и бушона - две жици огънати като куки
накрая и да си закачаме и откачаме фазата. :wink:
:partyman:
fikata - майстор
NYM-J
APPLICATION:
For industrial and wiring installation in air or in cable management systems, embedded in masonry or cement. Not suitable for laying in ground.

CONSTRUCTION:
Solid or stranded plain copper conductors to VDE0295. PVC insulation, PVC sheath.
СВТ / обозначаване на силови кабели по БДС/
С - силов кабел
В - изолация от поливинилхлорид /PVC/
Т - обвивка или покривка от PVC
lubomirlz - специалист
hidrazin написа:
Все пак АП-то си има друга функция. Може да икономисаме и бушона - две жици огънати като куки
накрая и да си закачаме и откачаме фазата. :wink:
:partyman:
За това не споря, аз също не бих ги използвал за ключове :partyman:
drastar - специалист
fikata написа:
NYM-J
APPLICATION:
For industrial and wiring installation in air or in cable management systems, embedded in masonry or cement. Not suitable for laying in ground.

CONSTRUCTION:
Solid or stranded plain copper conductors to VDE0295. PVC insulation, PVC sheath.
СВТ / обозначаване на силови кабели по БДС/
С - силов кабел
В - изолация от поливинилхлорид /PVC/
Т - обвивка или покривка от PVC
Благодаря :supz: :partyman:
fikata - майстор
drastar
:) Да не стане грешка-Направих съпоставка на двата кабела СВТ по БДС и на NYM-J по DIN VDE
Твоят белгийски кабел XVB F2 0,6/1KV, 1,5 ->16mm2 не съм го търсил.
radius - майстор
Не е ли NYY аналога на СВТ. А NYM е нещо по-добро :) като за под мазилка.
Сега пък гледам, че не държал на директно слънце (NYM-J) , но определено е за под мазилка ( Plaster) http://lapplimited.lappgroup.com/produc ... nym-j.html
А за NYY пише само за под бетон http://lapplimited.lappgroup.com/produc ... nyy-o.html
fikata - майстор
N - стандарт DIN VDE
Y - изолация PVC
Y - обвивка PVC
:) M едва ли е мазилка J означава,че е със защитен проводник/жълто-зелена изолация/
Тук става дума за допустимо полагане и в бетон и под мазилка.
jekasus - майстор
То и гасена вар вече не всеки ползва, има си заместители.
radius - майстор
Никъде не видях за NYY изрично да пише за полагане под мазилка ( както и за СВТ). Докато за NYM и цитирания от мен сайт и на сайта на Елкабел си пише, че е за под и над мазилка.

Тема "СВТ в стена..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: