Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
petkomz - специалист
profy написа:
Както се вижда от приложените снимки съществени части липсват, а за проект и дума не става
Доста късно е сега да се задават проектни въпроси.
Ами не ги задавай тогава! Предполагам не си му инвеститор! Само убиваш мерака на човека да сподели нещо направено от него, според мен наистина красиво!
profy - специалист
petkomz написа:
profy написа:
...
Ами не ги задавай тогава!
... според мен наистина красиво!
Не си спомням да имам зададен въпрос в този форум, а в и другите също.
Въпросите би трябвало да ги зададе авторът на произведението и съвсем не сега.

Произведението е техническо изделие с очевидна функционалност, а не предмет на Художествената академия.
jekasus - майстор
profy написа:
Произведението е техническо изделие с очевидна функционалност, а не предмет на Художествената академия.
Ефекта на гъзарията е също много важен. :-D

baharkadirov по накакъв готов проект ли прави?
baharkadirov - специалист
Не съм използвал никакъв проект.. :) ...както казах ,прилагах видяното(в мащаб 1:1) и прочетеното във форума
petkomz - специалист
profy написа:
Упс, забравих че си професор.
zlatko64 - специалист
profy написа:
petkomz написа:
profy написа:
...
Ами не ги задавай тогава!
... според мен наистина красиво!
Въпросите би трябвало да ги зададе авторът на произведението и съвсем не сега.

Профи е прав. Моля не изразявайте негативни мнения, точно така както той не го прави. Трябва да се съгласим, че въпросите които се поставят все още нямат отговори, а те са свързани с функционалността на иначе красивото изпълнение. Колеги, по мое мнение функцията на изграденото е по-важна от вида му, една дискусия в тази насока ще е от полза за всички ни, а мнението на Профи е особено ценно.
batkotony - специалист
zlatko64 написа:
Профи е прав. Моля не изразявайте негативни мнения, точно така както той не го прави. Трябва да се съгласим, че въпросите които се поставят все още нямат отговори, а те са свързани с функционалността на иначе красивото изпълнение. Колеги, по мое мнение функцията на изграденото е по-важна от вида му, една дискусия в тази насока ще е от полза за всички ни, а мнението на Профи е особено ценно.
Айде,отнесе тройката...дай си книжката да ти я впише... :lol:
monilan - специалист
Колега бахар, камината е станала много хубава, след измазване и облепяне с камък или декоративни тухлички сигурно ще стане красота. Не съм специалист, но мисля че трябва да има отвори в долната част на горивната камера за да има приток на въздух и съответно да се получава тяга. Имам един колега дето се занимава с изграждане на камини, довечера ако го видя ще го питам да ми разясни въпроса и ще постна и неговото мнение. Желая ти успех в начинанието. Чакаме и снимки от развитието на проекта. Предполагам, че на откриването на обекта ще има нещо подобно :partyman:, както в подписа на колегата над мен.
baharkadirov - специалист
Благодаря...monilan...Сигурно ще те разочаровам,но няма да последва нито измазване...нито облепяне ...Това е крайния му вид(следва фугиране.... почистване на петната...вратичката....и малко подобрения от вътрешната страна) ...А що се отнася до отвора за свеж въздух-предвидил съм го(но не е пробит)...мисля ,че се вижда на задната страна на първия ред ....на снимките....Очаквайте продължение ,но другата седмица :)
monilan - специалист
Преди близо 20ина години ми беше попаднало френско списание за камини. Та там имаше и снимки на стари камини от замъци, също и схеми за тяхното строителство. Впечатление ми направи следното: повечето имаха въздуховоди, чрез които се отвеждаше топлина от комина на камината за отопление на съседните стаи. Дадох го на един колега и повече не го видях това списание :cry: Но нищо, здраве да има :cool:

Тема "Моето творение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: