• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Linux-Code - специалист
gogata1987 написа:
Eто това
Изображение
има го по хипермаркетите. Върши работа да си стоплиш нещо, но за готвене надали. Къмпинг-котлончето по-горе е много добро решение, въпреки че си противник на газта. Имам такова, може да се готви на него. И го считам за доста безопасно. Още повече, че обема на пълнителя е доста малък(180 грама, доколкото помня). Но ти си знаеш най-добре де. Поздрави. :)
Това не съм го пробвал. Снощи в Практикер гледах една червеникаво-кафява течност за разпалване в едни подобни на това пластмасови шишета, но не запомних името на течността, около 5 лв. на 1 литър беше. Държа на това хем да поддържа дълго горенето, хем и да не кади, понеже ако взема с тиганчето да пържа яйца примерно, или риба ( както много обичам ) или наденички, кюфтенца, а защо не и някоя бърза палачинка :wink: и ако кади дим, пушилката ще падне на храната. Спирта гори с най чист пламък, но за сметка на това най бързо пък изгаря :?

Хрумна ми нещо друго, не знам някой пробвал ли го е: в ракия да се разтвори сух спирт и да се ползва като гориво - хем дълго ще гори, хем и с чист пламък. Имам тука 20 л. ракия но не ми харесва, уж домашна, но вкуса е ужасен, все едно течен аналгин, горчи и нещо не ми вдъхва доверие, не знам в какъв казан са я варили. Някой пробвал ли този номер - да разтвори сух спирт в ракията и да види какъв е ефекта на горенето ?

Снощи между другото в 1 л. от тази ракия ( по горе описната гадната с горчивия вкус ) вкарах около 200 мл. спирт за горене и взе че се получи горене, но пламъка не беше постоянен - ту подскачаше, ту се свиваше, и спържих наденица за около час, понеже пламъка повечето "ближеше" дъното на тигана.
  • 1
  • 2

Тема "Течност която гори по дълго" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: