Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
MamaMy - майстор
Давай модела и 7-цата колко битова е 32 или 64
Иначе аз съм заложил на такъв http://prodavalnik.com/printer-hp-laser ... -i17548053
ремонта на описания проблем е не повече от 35 лв като може да се ползва временно и така. Просто ще се поставя само по един лист. Това разсрочва плащането и е далавера.
novgradski - специалист
От няколко години в къщи ползвам Samsung ML-2010 PR...тонер и от XEROX -"става"...няма чип.
В "you tube"има клипчета в които показват пълненето.....WinXP win7 32_64
2 пъти съм си зареждал касетата до сега...като дойде време за 3-тото- ще реша :дали ще е за нова,защото на снимки леко се забелязват "черти"(нож ли е...барабан ли е...),или нова.
Предполагам че повечето фирми поддържат производство от различни "категории" и съответно- ценови клас.
Ако сега трябва да си купувам -бих си взел мулти-функционално устройство,но....за сега "карам"още с един стар скенер.
MamaMy - майстор
Не съди за тонерите на мултифункшъните по твоя принтер!
Там секса е денонощен, но все потребителя е отпред и наведен. :roll:
LazarGanev - "Велик майстор"
MamaMy написа:
Давай модела и 7-цата колко битова е 32 или 64
Модела е FS 1750, 32 бита. Основния проблем е, че принтера е с паралелен интерфейс, а искам да го включа на лаптопа. Другия проблем са драйверите. Същите проблеми имах и с НР 2100, ама там го решихме с една една мрежова карта. С Киосерата май не може да стане този номер, а? Киосерата по- ме кефи, НР-то е по-бавно и лапа по 2 листа :evil:
angel_ov - специалист
ralev написа:
HP е принтера с най-евтина поддръжка и консумативи.
И ако намериш с тонер 12А нямаш грижи.
Имахме принтер ХП месечно по около 2000-2500 принтвания правеше в продължение 3-4 години. Като се замисля годинките са и повече.
djjimmy66 - специалист
По-нагоре някой подсказа за HP4000Series. Преди няколко месеца си купих HP4100 second hand от магазин за 80 лв и съм много доволен. Ако не е проблем за теб размера (между другото има и мрежова поддръжка-включвам го в рутера и печатам отвсякъде в домашната мрежа), доказано железни са!
ArturDent - Почти Безобиден
LazarGanev написа:
Модела е FS 1750, 32 бита. Основния проблем е, че принтера е с паралелен интерфейс, а искам да го включа на лаптопа.
Уха той направо антика.
А дали няма някоя дупка, дето можеш да ръгнеш допълнително джаджа та да стане принт сървър?
schuldiner - майстор
ArturDent написа:
...
Уха той направо антика.
Бях ги посъбрал и аз антиките, ама много габаритни, та си оставих само по един HP LJ 5 и 5Р. Принтери с нулева поддръжка и разход на консумативи. Като ми намаля нуждата от принт, разкарах и резервните касети, като оставих по две за рефил и до тях не съм стигнал още.
Тези точно щайги съм ги купувал нови, обаче не знам дали сега на пазара има модел на 5-6 години, който да е стотина лева и да има ресурс за още 10+. Щото от старите имаше...
bulhomes2 - майстор
Да попитам какво е туй мрежов принтер и принт сървър. Мойте всичките принтери, закачени на различни компютри съм си ги споделил в мрежата и от всеки комп мога да принтирам на всеки принтер.

Сега се сещам - май същото, ама мога да принтирам и без да е включен компютъра, за който е закачен избрания принтер.
Последна промяна от bulhomes2 на ср фев 27, 2013 8:08 am, променено общо 1 път.

Тема "Лазарен принтер.Каква марка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: