• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
rolls - специалист
Не се обиждай, ама нищо ново не казваш и няма как да се изуми някой.
Май си написал тая тема само и само да можеш да кажеш:
ferrari4456 написа:
Аз както сигурно знаете имам Bosch gbh 2-28DFV.
Хубаво, че имаш. Супер! Ама никой не е длъжен да помни какво аджеба имаш ти имаш и още повече надали на някой му дреме какво точно имаш ...
Чаро - Акълия
Бати изтрещелата тема! :lol:

Бош в строителството отдавна не е това което беше и Мерцедес при колите.
Всъщност, те били ли са емблема за качество изобщо :? или са само за поза? :lol:
EDI - майстор
Абе, бяха, ама пуста глобализация и борба за ниски цени.Има и много добри сини машини, има и не толкова домислени.Преди и зелените бяха зверове.Имам една зелена едноскоростна 500 ватова бормашина, бразилска сглобка, от Гърция ми я донесоха тогава, търкалям я вече 15 години, с нея си бъркам лепилата и шпакловките, никаква профилактика, никакво отваряне, никаква смазка.Е, това чудо няма умиране.
пишман_майстор - майстор
Мдаа..имам си и един "зелен" голям шлайф Бош- истински, отпреди 20 години ,отвънка бая се поочука , но не го заменям за нищо :-D ротора и статора му са бандажирани! Само четки ( маркови,че да не "изпищи" и колектора) и лагери един път! Мн доволен ! ( да не чуе дявола :razz: )
mosferatu - напреднал
Аз пък за скромната сума от 19,90лв 2007г. си купих една дрелка Budget 5006 от пловдивския "Практикер" (тогава май беше само един). Гледам ги на палет и всемам една. Отварям скромната кутия и пробвам, заедно с продавач- консултанта- потенциометъра за оборотите на спусъка се разви и разпадна... Консултанта с широка усмивка- "Спокойно, има цял палет, все ще ти намерим здрава!" при което аз примирам (беден студент, вече платил съответната дрелка). Та втората се оказа читава- врътках ли врътках това потенциометърче, няма падане.
Дрелката после проби поне 20 стени в общежитията за крадене на кабелна, интеренет и какво ли още не. Проби над 300 отвора 3мм, като "режех" кутията на стария ми компютър, после построи 3- 4 покривана селскостопански постройки и какво ли още не, до днес. Отвътре винта, застопоряващ патронника почти няма глава- бащата слагал свредлата "до долу", затягал и пробивал каквото му дойде, тук- таме попревъртяло, но патронника е здрав (!!!) и държи, а болтчето е грозна картинка.
До тук я отварях 2 пъти за профилактика- да констатирам, че няма прах, и че е четките са добре. Единствено лагерите са се пораззвъняли, но нямат големи луфтове и с оглед на конструкцията на котвата (има някакви пластмаси) мисля да не ги бутам за сега. А, и зъбното колело за биенето малко се е претъпило и бие слабичко :lol: Баща ми е професионален шлосер/ монтьор на металообработващи машини, при тях машините се сменят честичко (заради българския "служебен" манталитет), но си я харесва дрелката- за мен по- голям стандарт трудно се намира :-D
Такъв дзвер бих си купил още поне един, ама къде... бройка късметлийска!
Svetoslavoff1 - майстор
Чешем си езиците в такива теми, ама китайците ще правят втори завод, сега за автобуси в Брезник. Някой да помогне, че не се сещам ние колко завода имаме в Китай?
ZEDYCUS - майстор
Скоро откриха за кисело мляко. Сега и млякото ще ни произвеждат. Пък ние автобуси ще ядем. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Една китайска реплика на перфоратор -доста интересно..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: