Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Svetoslavoff1 - майстор
Вадим Владимиров написа:
А как стои въпроса с вентилацията на покрива? Или е без значение в случая :wink:
Вадим, в тази връзка ако покривът е двускатен и от двете страни на предпоследните(горни) редове има вентилиращи керемиди и има проходимост на въздуха между двата ската, ще се затрудни ли вентилацията при подмазани капаци според теб?
Естествено става дума при коректно изпълнение - обшивка, дишащо фолио, двойна скара под керемидите, долу на скатовете достатъчен достъп на въздух.
VLADO66 - майстор
Ако капаците са глазирани подмазването няма да хване.
Вадим Владимиров - специалист
Без да си го казал, няма как да го разбера. И струва ли си цялата хамалогия при положение, че варовия разтвор ще се измие и отиде в улуците, а зимата ще се чудиш защо имаш провиснали улуци или висулки? :?
професионал - специалист
Винаги съм бил против подмазването, НО когато клиента каже "подмазване" няма как да го накараш да се изръси допълнително! А когато подмазването е направено както трябва никакъв проблем не е да изкара поне 20 години - наесен пререждах няколко керемиди на една къща правена от мен преди 15 години (размести ги земетресението) и едвам свалих няколко капака - никакви следи от ерозия по варовия разтвор!
Caxo - специалист
Вадим Владимиров написа:
Без да си го казал, няма как да го разбера. И струва ли си цялата хамалогия при положение, че варовия разтвор ще се измие и отиде в улуците, а зимата ще се чудиш защо имаш провиснали улуци или висулки? :?
А струва ли си на стар покрив(справка в първия пост) да се слага от тази лента, с космически за мен, висока цена ?
Би ли имало проблем с вентилацията при подмазани капаци в случая ?

По темата: Сериозно се замислям за пяната.Ако може само да уточните каква да е. Вид, може и марка, ако сте доволни от някоя . Има ли някакъв недостатък този метод ?
kozl - майстор
След смяна на керемида в двата реда до капаците често често се налага ново подмазване. Ходенето по покрива в близост до капаците напуква подмазването. Ако подмазката е с циментов разтвор е здраво, но подмяната на капак или керемида до капака стават по-трудни.
За пяната не знам, но при системата "Брамак" горните недостатъци ги няма.
Като ни прокапе на главата може и да ни се стори по-нисичка цената :lol:
VLADO66 - майстор
Пяните които съм ползвал/хубавите/ са на Церезит,Бизон и Титан.Може да се ползват и тези скоби http://buldach.com/index.php?/%D0%91%D0 ... D0%B8.html
Svetoslavoff1 - майстор
Владо, а как са откъм UV устойчивост?
VLADO66 - майстор
Пяната няма UV устойчивост,но в случая няма да се вижда отгоре.
forski - специалист
Здравейте колеги, преди време едни шарлатани ми подмазваха капаците на къщата и по-необясними за мен причини ги подмазаха само с варов разтвор.Това както и да е, сами разбирате че за няколко години половината от този материал слезе в олуците и от там на земята.
Остана само материала по-средата на капака всичко останало отстрани се изми от снега и дъждовете, по-принцип бях решил да ги свалям и да ги подмазвам наново но това си е голяма хамалогия.
Има ли някакво лепило или смес с която мога да ги подмажа само отстрани без да се налага да свалям всичко от покрива и после да го качвам наново?
Когато си правих ремонта вътре в къщата майсторите донесоха някакво гипсово лепило "перфликс" което много здраво се свързваше със старата варова мазилка, според вас дали ще стане здраво и дълготрайно ако подмажа само отстрани капаците на покрива с такова лепило? :?

Тема "Алтернатива на подмазвани капаци ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: