Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Аз имам 3 подобни полски. Изпробвани години наред, единия малко шуми. Командват се "софт тъч" натискане по бутона и от всяко дистанционно.
Обаче голяма световидеомузика падна и взех, че им прекъснах по една писта на платката, за да не работи дистанционното. В началото беше интересно, после стана досадно. При всяко ползване на дистанционно трябва да си слагаш ръката като екран иначе "свети - гасне" като корабен фар.
В крайна сметка функцията с дистанционното при мен вместо предимство се оказа недостатък и я изключих.
martin_ganev - специалист
а може ли да си избираш с кое копче да се светва и угасва или то се задеиства със всяко копче от дистанционното?
ако можеш да си избираш и сложиш някое копче което не се използва при боравене често с дистанционното няма лк да стане
hidrazin - майстор
martin_ganev написа:
На сайта им: шнайдер електрик пишеш на гоогалс и ще ти излезе техния сайт.
Абе ти у ред ли си? Не ме учи как да намеря сайта на Шнайдер. Ти ми покажи къде на сайта им се предлагат тези ментета.
Пак обяснявам че това не е производство на Шнайдер и не препоръчвам на никого да си купува тези ментета от продавалника.
Това да не е някакъв тъп опит за реклама?
:partyman:
kozl - майстор
Тези, които имам се задействат от всяко копче и от всяко дистанционно. И като командата е повтарящо се/импулсно излъчване - дискотека.
hidrazin написа:
martin_ganev написа:
На сайта им: шнайдер електрик пишеш на гоогалс и ще ти излезе техния сайт.
Абе ти у ред ли си? Не ме учи как да намеря сайта на Шнайдер. Ти ми покажи къде на сайта им се предлагат тези ментета.
Пак обяснявам че това не е производство на Шнайдер и не препоръчвам на никого да си купува тези ментета от продавалника.
Това да не е някакъв тъп опит за реклама?
Приятелю малко по спокойно с тона аз съм в ред за теб нз.Като можеш да намериш сайта на фирмата защо питаш?
Всичко каквото предлагат го има на сайта несам си играл да търся точния ключ че да ти пратя отметка от сайта на Шнайдер.А относно рекламата Не е реклама а видях този ключ и ми допадна затова пратих него да го видите.Незнам дали Шнайдер го предлагат същия илк не има щше подобни но не съм си играл да разглеждамсайта им.
Ако нямаш мнение дали е хубав ключа илк не е не задавай тъпи въпроси дали съм в ред илк не?
И пак казвам ако реша да си купувам ключа ще е от Шнайдер а не от продавалник.
kozl написа:
Тези, които имам се задействат от всяко копче и от всяко дистанционно. И като командата е повтарящо се/импулсно излъчване - дискотека.
Ами то ако е така ще е мноко кофти наистена докато смвняш някои канал ще прихваща сигнала и ще се светва или гаси.
Други мнения и наблюденкя да има някой?
маи ще бъде пак ста дартен ключ така го виждам аз
miroton - майстор
Ето това си сглобих http://www.constructor.bg/mk/IR_regulator.htm преди 9 години,първо имах проблеми около 2-3 дни докато свикна с управлението :lol:,след няколко години проби симистора КТ207 тесла,смених го,след няколко години пак и накрая разбрах че 2кв см радиатор не може да охлади консумация от 200вт крушка.Пак го смених и сложих голям радиатор изкара 3 дни,след това пак проби единия полупериод и като взех да меря новите симистори се оказа че половината имат утечка,така че внимавай с тия симистори.

Дано съм ти бил полезен.
до тук само негативни мнения за тия ключове с дистанционно управление.
Маи вземам а се разколебавам нещо
miroton - майстор
Моито си работи пефектно,както е описано проблема е че са ми продали бракувани симистори,не са купени от http://www.constructor.bg/mk/IR_regulator.htm,от там само купих платката и пик процесора.
Купи го няма да сгрешиш.
hidrazin - майстор
martin_ganev написа:
Здравейте прятели , харесал съм си този мофел димер ключ на фирмата Шнидер.
martin_ganev написа:
Ми нз дали е оригинален, видях че Шнайдер предлагат същия.
martin_ganev написа:
hidrazin написа:
Всичко каквото предлагат го има на сайта несам си играл да търся точния ключ че да ти пратя отметка от сайта на Шнайдер.
Аз просто попитах къде си го видял както твърдиш.

Към miroton - тези КТ207/400 и вариантите им са доста калпави. И и аз минах по този път преди много години с едни оранжеви български димери. Моите КТ-та си бяха оригинални взимани от ЗЗУ Ст.Загора. Там ментета нямаше и пак си пукаха на поразия. Просто се оказаха слабички за целта. В стаята ми полилея е с 4 ламби цокъл Е14. Направи ми впечатление че КТ-то пука най-често при изгаряне на ламба и свързаните с това процеси. :lol: Бяха сменени с някакви PHILIPS в малък метален корпус с болтче и постоянен ток 15А, импулсен 85А и за напрежение 800V. Вече 15-тина години не съм ги отварял. :shock: Лошото е че вече не се произвеждат тези симистори.

Тема "Въпрос за Светлорегулатор Димер Ключ на Шнайдер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: