Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
milev5 - специалист
Имам едно старо Българско бяло зарядно за оловни акумулатори до 12V , поне само така изглеждаше отвън :-D
Когато го отворих , изненада , имаше и 24V и 48V .
Изправих 24V и с тази схема (втората) , си зареждам акумулаторите на винтовера .
Моите се скапах и ги смених с 4 LION 1800ма за 10лв всяка . Трябваше ми и зарядно за това си направих схемичката + захранването .За радиатор ползвам корпуса .
Напрежението от батериите към машинката(тя работи на 12V) е 16,9 при пълен заряд , ограничих го с предпазен диод 1.5KE13A , който е идеален за целта .
Чурулика си без проблеми .
Та идеята ми е ако имаш подобно захранване с подходящо захранване и мощност да цапнеш един 1.5KE18A и да видиш как ще се държи.
Диода е 1500W не би трябвало да имаш проблем с прегряване .
hidrazin - майстор
milev5 написа:
Напрежението от батериите към машинката(тя работи на 12V) е 16,9 при пълен заряд , ограничих го с предпазен диод 1.5KE13A , който е идеален за целта ....
Та идеята ми е ако имаш подобно захранване с подходящо захранване и мощност да цапнеш един 1.5KE18A и да видиш как ще се държи.
Та какво казваш си ограничил с този диод? :) Иначе е 1500W ама за 1ms и то при 25 градуса. Те нещата ако ставаха така ...
:partyman:
milev5 - специалист
hidrazin написа:
milev5 написа:
Напрежението от батериите към машинката(тя работи на 12V) е 16,9 при пълен заряд , ограничих го с предпазен диод 1.5KE13A , който е идеален за целта ....
Та какво казваш си ограничил с този диод? :) Иначе е 1500W ама за 1ms и то при 25 градуса. Те нещата ако ставаха така ...
:partyman:
Eми при мене си е 13,4V на изход при вход 16,9V . Машинката дърпа около 17A при пълен товар .
Ако я пусна на 17V няма начин да не изпуши електрониката .

Да вметна , че преди да сложа диода пуснах една автомобилна лампа на 12V със захранване 40V през диода .
На празен ход отчитам 40V , с лампата 14,9V.
krasiorocknroll - специалист
Имам направени 3бр.винтоверта с вградени трафове на местото на батериите,които още/след 4години/ работят! :)
DeWalt 12V 1,3Ah плащам разумна цена за направата на директно зарядно ,смисъл без да ползвам батерия
ако някой се наеме да ми сглоби едно ще сам му много благодарен
за контакт e-mail georgizahariev@abv.bg
lz1wvm - специалист
gtn написа:
Аз направих на дядо ми токоизправител за неговия винтоверт (скил 14.4V). Използвах старо компютърно захранване ATX което го модифицирах малко за да вдигна напрежението на около 15.5V. Тъй като свързващия кабел е дълъг около 5м, добавих още един тънък проводник за обратната връзка по напрежение, чрез която интегралната схема в захранването стабилизира изхода. По този начин се получава доста стабилно изходно напрежение - от 15.5 пада до около 15 при 20А. А такъв ток наистина се получава в момента на затягане на винтовете в алуминия (около 1-2 секунди)(той се занимава с алуминиева и PVC дограма). През останалото време харчи в пъти по-малко ток - около 2-3 ампера по спомен. Излиза сравнително евтино решение. Ако използвания винтовер е за по-ниско напрежение, няма даже нужда да се модифицира ATX захранването. Иначе в нета има много схеми как точно става, лошото е че всички са ориентировъчни, тъй като захранвания има най-различни.
Поздрави
Сигурно е така,навярно има и много други решения.
Но според мен темата е с объркано заглавие.Ако ще ползваме батериен винтоверт с изправител свързан към мрежата.Да влачим по-пода разни зарядни устройства и т.н.Има по-елегантни решения.Купува се винтоверт за 220 волта.Поне няма да се спъваме в допълнителните захранвания. :partyman:
milev5 - специалист
Проблемът по скоро е в материалите.

Най лесният и евтин начин, който можеш и сам да си направиш е с мощно импулсно захранване 12V минимум 100W ако може и по мощно.
Дали ще свържеш винтовера директно без букса си е твое решение.
Другият вариант е да се търси трансформатор ~10V 10A, който да се събира в кутйката на батериите, но ще ти трябват още грец или диоди и кондензатор, за да изправиш напрежението.
Ако имаш голяма външен също става, но ще си е отвън.
Става и със 300W захранване за компютър, но 12V-та линия трябва да е минимун 10A, за да не ти се претоварва захранването най простият вариант е да сложиш 1-2 10A-ви диода последователно.Така пада напрежението към винтовера, но почни не се усеща.
При мене работеше известно време така.
lz1wvm - специалист
milev5 написа:
Проблемът по скоро е в материалите.

Най лесният и евтин начин, който можеш и сам да си направиш е с мощно импулсно захранване 12V минимум 100W ако може и по мощно.
Дали ще свържеш винтовера директно без букса си е твое решение.
Другият вариант е да се търси трансформатор ~10V 10A, който да се събира в кутйката на батериите, но ще ти трябват още грец или диоди и кондензатор, за да изправиш напрежението.
Ако имаш голяма външен също става, но ще си е отвън.
Става и със 300W захранване за компютър, но 12V-та линия трябва да е минимун 10A, за да не ти се претоварва захранването най простият вариант е да сложиш 1-2 10A-ви диода последователно.Така пада напрежението към винтовера, но почни не се усеща.
При мене работеше известно време така.
Абе хора,не побългарявайте китайските боклуци....казваш на китайски винтоверт,ще сложиш китайско импулсно 100 вата....това не е побългаряване. :partyman:
gogo7777 - майстор
С тия 100 вата, винтове ли ще завива или ще разбърква яйца. Малеят ми.......поне 250-300 трябват...........
bulhomes2 - майстор
Тук беше писано. Не го направих, щото Вальо ми подари едни диоди, с които си оправих пусковото.
viewtopic.php?f=11&t=36917&hilit=%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82

Тема "Свързване на винтоверт директно към зарядно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: