Последно и аз незнам какво точно е.Преди 2г. когато си купих имота зградата на съседа си беше в суштия вид както е и днес.По негови думи в едната част ще живее,а в другата(около 10 стаи)ще са за гости,но за да го пуснел в действие му трябвала канализация(има проект),но е закъсал с парите.Незнам дали има акт16 предполагам, че НЕ защото вътре в зградата е на тухла,а от вънка само лицевата част е изолирана.Кабела за тока е висящ вързан за едно дурво,а водата е от комщията му(строежа го е почнал 2008).В началото беше много любезен,но като започнах да разпитвам за пътя се дръпна и сега малко не ми говори
  Последно и аз незнам какво точно е.Преди 2г. когато си купих имота зградата на съседа си беше в суштия вид както е и днес.По негови думи в едната част ще живее,а в другата(около 10 стаи)ще са за гости,но за да го пуснел в действие му трябвала канализация(има проект),но е закъсал с парите.Незнам дали има акт16 предполагам, че НЕ защото вътре в зградата е на тухла,а от вънка само лицевата част е изолирана.Кабела за тока е висящ вързан за едно дурво,а водата е от комщията му(строежа го е почнал 2008).В началото беше много любезен,но като започнах да разпитвам за пътя се дръпна и сега малко не ми говориЛошо. 
От това което пишеш - той няма как да има разрешение за ползване. (Акт 16)
Но в момента обекта се води строеж, без краен срок на завършване.
В закона имаш задължение да започнеш строежа до 3 години, и да направиш покрива до 5. От там нататък няма срокове.
Докато не е завършен строежа можеш само мръсно да му правиш, но не и да го накараш да оправи пътя. 
Например той няма право да живее там, да не говорим за гости. Пък като и няма пари...