• 1
  • 2
ikar - помощник
Може ли на стена с гипсокартон да захвана с три охлювчета плоскост тежаща 12-15кг?
Тани - модератор
Ако усилието е само надолу, то и една рапидка ще ти свърши работа, но ако има конзолно усилие, тогава е важно не само колко броя крепеж ще сложиш, а и КЪДЕ да го сложиш. Докато не обясниш точно за какво става въпрос, няма как да получиш адекватен отговор. Най добре е даже да снимаш какво искаш да закрепиш, за да посочим къде ще е най-добре да бъде захванато!
ikar - помощник
Става въпрос за плоскост 150/130см. и поставени на нея рамки за очила/оптика/. На гърба на тази плоскост съм поставил хоризонтална летва в горният край и тази летва ляга на прадварително захваната такава на стената/гипсокартона/. До сега това упражнение съм го правил няколко пъти .Сега обаче за пръв път ми се налага на гипсокартон.Летвата е дълга около 110-120см.Предполагам че плоскостта не е по-тежка от 15кг????????
Тани - модератор
При положение че тежестта е плътно до стената, няма да имаш никакви проблеми. При тези размери, ако гипскартона е на конструкция, а не лепен, то със сигурност дъската ще е поне върху два профила, за които можеш да я захванеш с винтове допълнително.
  • 1
  • 2

Тема "кухненски шкафове към гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: