Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
chapara - майстор
Ясно че си влюбен във флексчето, но на него са му толкова възможностите, за това като ще е нещо дребно ти препоръчвам нещо такова Изображение ,при положение че работиш на профи ниво. А ти трябва и един шаблон Изображение

Като му свикнеш, няма да ти се губят милиметри :wink:

Виж тука:
http://napravisam.net/?p=16104
colyo написа:
Прикачен файл:
WP_001076.jpg
Ето ти го решението за 17лв от Райдър. Всички комарници си ги правих с него.

как му е наименованието на това нещо как да го потърся и каде
jekasus - майстор
kotev1989 написа:
miliad написа:
Щом имаш толкова поръчки си купи пендула. Избил си я за три дни. :)
проблема не са парите а местото,защото флекса без проблем го пренасям а за нея ми трябват 2ма а да не говориме че тя се монтира някаде но както споменах вече местото ми е прекалено малко а и флексчето си го разцъквам кадето си поискам и ми е доста удобно все пак търся прав ъгъл с флекс а не с други уреди
Котев, избий си от главата разни там ножовки и пасватели, купи си пендула(герунг) и не се занимавай с глупости. Явно и винтове ги навиваш със отвертка. :-D
miliad - майстор
Ако аз съм ти клиент, и те видя, че ми кроиш комарниците с флекса ще те изгоня, няма да ти гледам милиметрите. Просто не изглежда професионално. Все едно да правиш мебели с тесла.
Никога до сега клиент не е гледал размери на комарниците, гледа само дали прилепва към дограмата и дали се затваря добре и толкоз.

Ето това спретнах набързо онзи ден.
Прикачен файл:
РЎРЅРёРјРєР°0304[1].jpg
Върши работа, ама и то не за пред клиент.
Вземи си герунг циркуляр. Айде Райдер да е:http://www.onlinemashini.bg/nastolen-ci ... 800w-/3599 + хубав диск за финно рязане и си готов колкото и да е смотана машината.
Последна промяна от miliad на пет сеп 13, 2013 8:01 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Един дойде да ми слага външни алуминиеви первази и ги зарязваше на дренажите на дограмата с ножовка.Като то видях как се мъчи му връчих флексчето с диск за неръждавейка.Човека се чудеше как да ми се отблагодари.Та,механизацията му е майката :)
Благодаря на колегите който ме съветваха компетентно по темата а тя беше ПРАВ ЪГЪЛ С ФЛЕКС знам че правият ъгъл се прави с всичко друго но не и с флекс и точно за това ви запитвам и правя тема.Не съм малумен и знам че ако се занимавам с това професионално ми трябва наи малкото циркуляр но това съм го запланвал за догодина щото сезона на комарниците приключва и искам само една идеика как един ммесец да ги правя с флекса а за догодина като си направя помещение знам какво да си купя.Нов съм в форума и вобще не съм и предполагал че с първата тема ще има подигравки и заяждане все пак тоя форум е за съвети не за подигравки
pavkatay - майстор
А така! Сложи ги на място тези заядливци :| .
bimbaeco - майстор
Съжалявам, че си останал с такова впечатление от форума. Не се предавай, има полезни неща, които може да научиш тук.
Пролетта и аз мислих по подобен въпрос (исках да режа тръбни профили, а не ми се даваха пари за отрезна машина) и реших да направя това на скицата по-долу, но така и не ми остана време. Ще остане за следващата пролет явно :yawinkle:

Прикачен файл

16092013122.jpg
не го пиша с ръката а с фонетика и нямам време да проверявам след като публикувам чак тогава ги виждам които не ме разбира да извинява

Тема "ПРАВ ЪГЪЛ НА ПРОФИЛ ЗА КОМАРНИК С ФЛЕКС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: