Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nikolaytatarov - специалист
Здравеи ,не знаех че си от Ямбол и аз съм макар да не живея там от доста време.Пиши като имаш диагноза.
ПП. не мисля че въртенето на термостата ще промени нещо.
nikolovvd - майстор
Здравей градски! Макар и ІІ-ра употреба трябва да имаш поне 6 месеца гаранция!
Затова си нагласи хладилника на 7-8 градуса - най-подходящата температура за бира и бяло вино и чакай майстора.
kokotrikcs - специалист
Поздрави на всички градски.Хладилника е с 1 компресор и при промяна на задаването на температурата в хладилната част проблема остава.За съжаление гаранцията изтече(червената лампа свети от 7-8 месеца #-o .Компресорът не работи постоянно(въпреки че не може да направи нужната температура си почива-това защита на компресорът ли е...?)
Може да е и компресора ,казах ти просто трябва да го погледне техник итогава ще решаваш как да процедираш
kokotrikcs - специалист
Здравейте.Майсторът каза че най-евтиният вариант е 60лв-дозареждане.Другия вариант е компресор(по-скъп-въобще не го питах колко).Чудя се дали изобщо да го ремонтирам... вие какво ще кажете?Принципно майка ми не го харесваше от самото начало,защото искаше чисто нов(боклук според мен) от техно...,но аз държах на немски,макар и употребяван(тоя път се прецаках май...?).
поздрави
nikolovvd - майстор
В Техномаркет понякога има хубави хладилници на цена малко над цената на ІІ-ра употреба. От там взехме за село една съдомиялна машина за 180 лв., която бе леко натисната отпред на капака и с молко пожълтяла пластмаса, но никога не е работила - чисто нова. Преди 2 седмици по същият канал жената си взе сушилня АEG за 499 лв. Намалена от 1000 и нещо лева, произведена в Германия и само отстрани бе леко изкривена и одраскана. Виждал съм и хладилници от тези като двукрилен гардероб за 500-600 лв., намалени от 1400-1500 лв. с ледогенератор и диспинсър за студена вода да си наливаш от вратата.
И за двете изделия дадоха 2 години гаранция.
Ако искаш да закърпиш положението временно ,правиго ако не по добре е да си търсиш нов,много странна диагноза ти е поставил -първо газ а после компресор.
kokotrikcs - специалист
Този майстор нещо не ми хареса и извиках друг.Вторият майстор каза че след като от време на време си прави градусите,значи няма добро охлаждане(включва се защитата на компресора,преди той да е направил необходимата температура -това е и нещото което аз много исках да чуя :supz: ).Видя че хладилника не може хубаво да диша и каза да му почистя кондензатора и да го повдигна малко.Ще има и основно размразяване.Какво друго мога да продухам,почистя или каквото там е редно...?Поздрави :partyman:
Това е горе долу точна диагноза,която клони към компресор,ако направиш каквото ти е казал маистора и вземе да изключва термостата значи е бил прав,ако продължи да ти изключва термозащитата на компресора ,положението е за ремонт .Обирни внимание дали заскрежава равномерно и навсякъде,данеби да не ми достига гас.
linoko - помощник
Както се вижда хладилника е с електронно управление. И така според мен проблема е в датчика зе температура. Когато спреш хладилника за почистване отвори блока за управление и направи готини снимки. Скоро имахме такъв проблем с подобен хладилник. Оказа се датчик за темпер. след замяна с нов /обикновинно стават от климатици стойност 5 килоома/ нещата заспаха.
Пиши....

Тема "Проблем с фризерната част на хладилник." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: