Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
estorm - специалист
Не става дума за нещо кой знае какво обикновен htc hd2 просто явно батериите дето взех от ибей имат само по надпис 1360мА.С ориг. софт e така, че няма едно приложение което да консумира нещо. В тия 10 часа имам 15мин разговор и 10мин данни в скайп или нет, но останалото време преноса на данни е изкл. Ако пусна навигацията не 10часа ами и един няма да изкара.
Хич не ми се изхвърля защото повече от което има не ми трябва. Като се замисля тия скапани батерии и да ги сдвоя пак няма да имам 24часа спокойствие. Но ще го направя просто да им видя резултата. Кажете какви батерии да му пригодя? Отзад капака е с разширение и имам място за две батерии от какъвто и да е тлф.
hidrazin - майстор
estorm написа:
... явно батериите дето взех от ибей имат само по надпис 1360мА...
Аз точно и затова попитах. Голяма част от батериите дето се предлагат у нас че и из разните китайски и други сайтове не отговарят на това, което пише на тях. :)
Лошото е че не мога да ти препоръчам някакви читави.
:partyman:
VLADO66 - майстор
Ей тая е по-го ляма на същата фирма http://www.obostore.com/1600mah-andida- ... -p-28.html Ей ти цялата тема по въпроса http://www.androidbg.com/forum/topic315 ... 00mah.html По мое мнение си ги сменяй по отделно.
estorm - специалист
Много благодаря! Ще издиря и поръчам на тази марка. Жалко че на линка с по големия капацитет са извън продажба още тази вечер бих взел, че ми писна да мъкна зарядни и батерии по джобовете :-D
Брей половин час ровя тия 1600мА никъде ги няма. Явно много са били добри.
ditronix - специалист
Не се е б авай т е с литиевите батерии! Шоуто е страхотно! И в буквалния смисъл на думата!
Subsa - специалист
hidrazin написа:
Вторият. Само дето двата акумулаторни елемента трябва да са напълно еднакви - нови, от един производител и от една партида. Не съм сигурен обаче как ще се държи чипа в батерията.
:partyman:
* Паралелно може да си ги свързваш колкото искаш, дори полимерни с обикновени литиеви не се цакат една-друга.
Само свързвай разредени или заредени батерии, за да не стане изравнителните токове да ги надуят.
Друг вариант е през някой резистор или лампа да им изравниш потенциалите.
Ефекта е все едно свързваш кондензатори.
* Една електроника при всички положения
* Ето ми темата по въпроса - viewtopic.php?f=41&t=37298
estorm - специалист
Благодаря колеги. Аз намерих нова 1600мА АНДИДА от линка по горе. И резултата същия. 8часа. Затова се насочих към проблем с РОМ-а на тлф и смених софта с Андроид. Е сега почти 10 часа.
Абе нещо не е наред тлф май - не може три нови батерии да изкарват толкова малко. При положение, че от последната няма едно оплакване в нета навремето. Ще дам на някой със същия тлф да пробва с една от батериите да видя кое е проблема.
Колега subsa няма да се учудя моя тлф скоро ако има вида на твоята Нокия :)
След като ще ми харчи колкото винтоверта :lol:
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Най-вероятно телефона ти има вътрешна консумация и изяда батериите. - дори и изключен може да яде.
На масата пред мен има един GSM дето без да е включен консумира 470mA. Включвам зарядно и то не може да смогне, консумацията пада на 250mA и батерията продължава да се изтощава. Иначе си включва и работи - консумацията се вдига още до към 700mA - не помня точно.
Може да се измери колко консумира, а по-лесно първо може да го оставиш изключен за 2-3 часа да видиш дали пада батерията (не трябва да мръдне).
estorm - специалист
Колега откъде са тия големи утечки в тлф? Battery Monitor Widget това инсталирах сега и ще видя какво ще покаже програмата. Дали някой от вас с Андроид няма да помогне и да инсталира приложението за да сравним данните. Засега имам едни към 200мА консумация на пуснат дисплей и с активно wifi но изкл. данни от оператор и в режим 2G. А преди малко от покой като светнах дисплея бе паднало на 58мА и като почнах да разглеждам из менютата скочи на 217мА

Тема "Свързване 2 батерии на 1 gsm" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: