Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nikolovvd - майстор
Последната батерия за мивката в банята умишлено я купих китайска!
При цена от 15-16 лв. и 2 години гаранция, я предпочетох пред същата на Видима, която бе 45 лв. с 5 години гаранция.
Простата сметка показва, че за 5 години ще съм сменил 3 батерии за цена 45-48 лв. и 6 години обща гаранция. :-D
Мнооого габровска сметака! :lol:
vrangelov - специалист
nikolovvd написа:
Последната батерия за мивката в банята умишлено я купих китайска!
При цена от 15-16 лв. и 2 години гаранция, я предпочетох пред същата на Видима, която бе 45 лв. с 5 години гаранция.
Простата сметка показва, че за 5 години ще съм сменил 3 батерии за цена 45-48 лв. и 6 години обща гаранция. :-D
Мнооого габровска сметака! :lol:

Добре казано nikolovvd, логоката Ви ми харесва. Вие обаче не казвате за колко време сменяте една батерия на Видима и за колко време сменяте 3 батерии от евтините. Щях да Ви запитам колко получавате на час, но не е етично, затова споделете моля, ако работехте като водопроводчик как бихте си оценил труда? В случай че отговорите, прибавете получената цифра със сумата дадена в магазина. Не забравяйте да добавите и разходите направени за да се озове батерията на мястото на монтаж.
Всъщност не е необходимо да смятате пред всички какво сте получил, а да го направите за Вас самия.

Ако обаче го направите всеобщо достояние, не слагайте много ниски цени за на работата си, щ´от иначе немож` са отърва от клиентки, при които има нещо за оправяне в банята. :lol:
Neno Er - специалист
Николов може да е водопроводчик и да му е изгодно да сменя батерии по–често. :lol:
nikolovvd - майстор
Рангелов, труда е 0 лв.! Сам си ги купувам и сам си ги монтирам. И един час да ми отнеме, го правя в удобно за мен време, а не когато ми се налага и цялата къща е без вода. Старата батерия е здрава, но металната скоба, която държи батерията за мивката изгни, защото някой е решил, че може и от обикновена черна ламарина да я щанцова вместо от месинг.
Има и един друг момент, че едно нещо като го гледаш 4-5 години и омръзва. Бих дал и 200 лв. за батерия, но какъв е смисъла. Ако е само да цъкат гостите ми с език, мерси. Нямам нужда да се правя на велик. Тези неща са за снобите, а аз съм практичен човек. До София може да отида с влак, с автобус, с трабантче и с мерцедес, но аз предпочитам с автобус. Все пак съм свободен и ползвам правото си на избор.
Ползвам един прост принцип. Понеже не разбирам от сирене и не мога да различа краве от овче, консумирам само краве. Така си спестявам разочарованието, като не давам възможност на търговците за ме лъжат. Същото е с китайските батерии. Какво им пречи на търговците да ми пробутат китайска батерия за 100 лв.?
Последна промяна от nikolovvd на нед ное 03, 2013 3:45 pm, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
Хора всякакви...

Аз пък предпочитам да си гледам скъпите батерии с години. В нас са на Видима от 6-7 години вече и изглеждат като в първия си ден. Някои си купуват батерии за 30 лв и се занимават с това да ги сменят периодично или да ги ремонтират. Наскоро един приятел прави ремонт и е сложил една отвратителна батерия, която освен че си е хвърлил парите залудо, свири та се къса. Като мие чинии направо е симфония.
bulhomes2 - майстор
silent написа:
...Ама когато Видимата която купих чистак бърсак нова за новата кухня протече със слагането...
Ти си някакъв карък. У нас всичко е на Видима. От 9 години съм в тая къща. Ако щеш вярвай, но ми е чудно, че и по батериите можело да съществуват проблеми.
Neno Er - специалист
"Чудото" го залепих с това:
Изображение
За сега държи. Монтирах го на второстепенно място. :lol:
Johny - майстор
Можеш да го залепиш и с тиксо. Въпроса е колко ще издържи......... :?
Chefo77 - майстор
nikolovvd написа:
Рангело, труда е 0 лв.! Сам си ги купувам и сам си ги монтирам. И един час да ми отнеме, го правя в удобно за мен време, а не когато ми се налага и цялата къща е без вода. Старата батерия е здрава, но металната скоба, която държи батерията за мивката изгни, защото някой е решил, че може и от обикновена черна ламарина да я щанцова вместо от месинг.
То времето и труда при смяната не е единственото лошо при честата смяна на батериите. Ако не дай Боже се спука преди врътките или на кожуха на врътките, за колко време ще подсушиш апартамента си? Хубава логика. По същата ли ползваш контакти за по 90 стотинки, като изгори или се запали - ще го смениш, нали?
А ако дефектът възникне докато си в командировка например? Ще кажеш на жена си "Така е, спокойно" или ще трепериш да не извика комшията да я смени :wink:
Мой първи братовчед работеше във Видима. Преди 10-ина години донесе няколко батерии към Варна, за по 70-80 лева, подаръци към служителите. На въпроса защо не са ги пуснали в мрежата, отговори че при проверка са открили шупли и не ги пускат. Едната още работи в банята на майка ми. За разлика от тези, които сменят на всеки 2-3 години в кухнята и които само като пусна водата и ме заболява главата. Защото другото, което не е приятно при евтиния китаец, е шума, който издава.
VLADO66 - майстор
Нено,радвай се че проблема ти е малък и гледай следващия път в кутията да не са ти сложили братята китайци парче тухла вместо батерия.Гледай какво става тука :-D http://www.blitz.bg/news/article/231295

Тема "Едно китайско "чудо"." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: