pipilica написа:Много се кефя като чета такива коментари за мармоти и разни балами. Тва че нещо няма обяснение от съвременната наука не значи нищо, някой хора навремето не са вярвали че земята се върти и не е център на вселената ама тя все пак се върти нали.Виж ако на теб ти е непонятно някои физични закони ние ги знаем.Това че навремето хората не са имали знания по астрономия това не значи че е чудо че земята се върти.Тани го е обяснил добре а и на клипа се вижда големия маховик поне 50 кила който се развърта от мотора.Знаеш ли какво, виждал съм един обикновен разклонител със копче за спиране да се навие на руло да се "зареди" със пиезо искра от запалка и да захранва една камара уреди.И за малките деца е ясно че няма начин
Много ми се иска някой който е много на ти с науката да ми обясни какво е магнитното поле щото в учебниците са общи приказки и локуми. Не е заяждане просто питам щото не знам а това дето е в учебниците не ме задоволява като отговор.
Тани написа:Това достатъчно добре ли е обяснено? Икономическата обосновка беше направена от други колеги
Развъртат 40 секунди тежък маховик с доста повече от 3 КW мощност - вижда се как лампите направо гаснат.За него е свързан 28кW генератор. Вече са изпълнили условията на шоуто, за които сте платили 500€. След това ползват 7 секунди ъглошлайф 2кW , няколко секунди един циркуляр , най-вероятно под 1kW , а след това правят няколко секундни заварки с инверторен електрожен!
По груби сметки са акумулирали в маховика и в ротора на генератора над 3kWh енергия , която след това ползват като акумулатор! Ако ги питате за 28-те киловата, то могат да ви захранят и такъв консуматор, защото генератора го позволява , но за ... по-малко от 6 секунди![]()
Че има необясними неща, има, но това НЕ е едно от тях! Винаги са ми били смешни обясненията, как едно устройство се нуждае от по-малко енергия, отколкото произвежда, но в същото време не може да се самозахранва, а има нужда от външна енергия!
ПП Фокс ме е изпреварил
Всички гледат, но вижда само този, който знае!