Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
N.Georgiev - специалист
Това сериозно ли ? Не ми се вярва , че това го правил "майстор" затова директно ще те питам .
Ти ли си прави тавана ???
marian1 - майстор
N.Georgiev написа:
Това сериозно ли ? Не ми се вярва , че това го правил "майстор" затова директно ще те питам .
Ти ли си прави тавана ???
:thumbs: цял ден ми е на езика!
N.Georgiev - специалист
:lol: :lol: :lol: Що не го изплю ? Сега аз ще обера критиките :?
raiderss - напреднал
не съм аз, цената не беше фактор, майстора ми е познат, но това е друга тема. Идеята е какво и как да се направи най-безболезнено, ясно сваляме картона, куфара остава.

Защо пластмасовите дюбели са грешни? 6х60 са в случея, може ли на мястото на тези да се набият други или нови дупки?

окачвачи на какво разстояние?

картона е 9.5, но такъв си исках аз, нивелирането е точно. Проблема е не разминати фуги попринцип, или само фабрични и не фабрични?

В заключение, трябва още окачвачи, да се размине картона по всички фуги и нов картон, явно от този нищо няма да става след свалянето му, друго?
Pooh - майстор
raiderss написа:
не съм аз, цената не беше фактор, майстора ми е познат, но това е друга тема. Идеята е какво и как да се направи най-безболезнено, ясно сваляме картона, куфара остава.
То така погледната ... всичко е друга тема ... :?
Най-безболезнено - сваляне на ВСИЧКО (картон, конструкция дори и куфара, че не се знае той как е) и направа наново.
raiderss написа:
Защо пластмасовите дюбели са грешни? 6х60 са в случея, може ли на мястото на тези да се набият други или нови дупки?

окачвачи на какво разстояние?
Защото се измъкват когато са натоварени на опън (така, както са в момента). За таван се използва само анкерно окачване. Разстоянието между окачвачите варира между 70см. и 120см. в зависимост от използваната конструкция, разстоянието между носещите профили и общото тегло на окачения таван. във Вашия случай - 80-90см. е един добър избор на разстояние, между окачвачите.
raiderss написа:
картона е 9.5, но такъв си исках аз, нивелирането е точно. Проблема е не разминати фуги попринцип, или само фабрични и не фабрични?
Силно се изкушавам да попитам, защо задавате въпроси изобщо - Вие си знаете какво и как се прави ...
Наскоро четох нещо, което ми хареса - "Можете или да ни накарате да направим нещо, или да ни кажете как, не и двете!"
Истината е, че 9,5 мм-ов картон НЕ Е за таван. Не че не може да се използва, но задължителното сгъстяване на конструкцията и двойната обшивка, при употребата му, прави крайния продукт по-скъп от стандартната система с 12,5мм-ов.
Разминават се само нефабричните фуги, поне с по една стъпка на профилите - в стандартния случай - поне 50см.
raiderss написа:
В заключение, трябва още окачвачи, да се размине картона по всички фуги и нов картон, явно от този нищо няма да става след свалянето му, друго?
В заключение - получили сте, точно това, което сте искали. За следващият път, прочетете как точно се прави окачен таван, според една от водещите компании производителки.

П.П. Тани май трябва да закарфичи Детайлните листове най-отгоре на раздела, за да не се налага непрекъснато да пускаме линкове след вече провалени изпълнения.
dadko - майстор
chapara написа:
http://www.misiamoiatdom.com/309-%D0%B8 ... 0%B0%D0%BD
На 14-тата минута от клипчето. е казано.
А относно правилата на монтаж на Knauf- никъде не са показали скара на едно ниво от CD профили само в едната посока. Ползват едни кръстачки и слагат CD профили и в другото направление. Една такава кръстачка, обаче е 2 лв. и нещо. Вместо кръстачки- може да се изхитри човек и на CD- то да хване две парчета UD, в които да влезе и да се захване напречния профил. Няма да е така здраво, като с кръстачките, но ще е по- добре от профили само в едно направление.
Слагам една картинка.
По всичко личи, че майстора е "откраднал" занаята, гледайки. що трябва да чете как се прави?
В момента и аз правя един оТкачен таван, пуснах и темичка за него. Дано не съм направил груби грешки, но аз правя таван от гипсокартон за първи път, правя го за себе си,н е съм и гледал някой майстор как работи а преди да почна доста попрочетох във форума и по други места в Интернет. Ако се напука- тогава ще му бера гайлето.
Поне съм хванал окачвачите с метални анкер-дюбели и съм сигурен, че няма да ми падне на главата. Забих един на погрешно място и пробвах да го вадя- ако някой е пробвал- знае колко е лесно- няма вадене...
Относно поправката на този таван- след свалянето на картона- металната рамка може да не се разваля а да се сложат напречни CD- профили, които както и съществуващите CD профили да се нивелират и хванат за тавана с окачвачи, закрепени с каквито дюбели трябва.
И прочети ето тази тема

Прикачен файл

skara_1_nivo.JPG
raiderss - напреднал
Малко съжалявам, че пуснах темата вече, това как се прави едно нещо и дали трябва да се информирам аз е дълга "друга" тема, това, че не намерих от всички "майстори" дето са ми ремонтирали, един да става какво ли говори...

В крайна сметка щом има проблем има и решение, затова са и форумите, благодаря на dadko за идеята с допълнителния цд профил, да вече ще се сложат окачвачи с анкер дюбели, и нов картон като се размине шахматно. Така или иначе борбата продължава и нервите и парите са все за моя сметка.

Когато си правя окачен таван сам един ден, ще пусна пак тема. Лошият вкус в устата си остава, да видим до кога...
dadko - майстор
Не го приемай като назидателно какво трябва да направиш, прочетеш и т. н.

Питаш:
"Окачвачите ли не са достътъчни, първо правия таван ли трябваше да се направи и после куфарите, двойна скара ли трябваше да има?"
... и сега дано ми дадат отговор къде е грешката...

Отговарят ти кое какво и как трябва да се направи по правилата, казват ти къде са ти грешките (за което и питаш) .

За кое точно съжаляваш- че са си дали хората труд да ти отговорят на въпросите и да ти дадат съвет ???
Ако го приемаш като критика, а не носиш на такава- проблема е в теб.
raiderss - напреднал
Не напротив, даже съм доволен от отговорите, и по-точно и от твойте и съвета който даде. Съжалявам, че не намерих точния човек който да ми го направи както трябва, за да не губя нерви и време, както и на другите във форума с тези неща. Надявам се темата да се види и от други и да не прави същата грешка, защото като се замисля тоя таван може скоро и да падне, ако не го махнем картона.

Трудно може някой да ме обиди или нещо подобно, а и всики може да каже и напише каквото иска, важното е сега да оправим и укрепим тавана като намалим пораженията.

За сега оставам на варианта който си го дал на схемата, иначе отива на ново правене на всичко...

Тема "Защо пропадна тавана?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: