• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
thinkpad написа:
Извинявай, ама 8 осветителни тела тип луминесцентна тръба не са нещо съществено, така че мисля, че преиграваш.
8 тела с по три луминисцентни тръби по 58 вата и с дросели :-D
chano3891 - специалист
На това реле от линка няма регулация на каква светлина да се включва, а тази врътка е за колко време да задържа релето при наличие на светлина тоест като се освети датчика колко време още да не изключва релето.
MIRO_073 - майстор
chano3891 написа:
На това реле от линка няма регулация на каква светлина да се включва, а тази врътка е за колко време да задържа релето при наличие на светлина тоест като се освети датчика колко време още да не изключва релето.
Е как да няма??? Потенциометъра за какво е??? Ти не си наясно как работи фотореле.
kozl - майстор
Монтирал съм на две места релета (за шина в табло) реагиращи на осветеност, с датчик за отдалечен монтаж и съм доволен. За по-сигурно (от повреда при окъсяване) релето управлява контактор. Релето е 60-70 лв. и контактора към 20. Превключването се регулира в два обхвата за осветеност. Купувах ги от Шрабул ООД. В сравнение със българското реле от снимката имат по-голям диапазон за регулиране спрямо осветеността. Когато се търси зависимст за осветеност на работното място от естествена светлина - много е съществено къде ще се постави датчика, за да не го осветяват осветителните тела и да има постоянна зависимост от външно осветление осветяващо датчика и това, което прониква в помещенията и ги осветява.
thinkpad - майстор
valentino76bs написа:
8 тела с по три луминисцентни тръби по 58 вата и с дросели :-D
Голяма консумация. Дори да са действително с по 3, а не 2 луминесцентни тръби и действително да са от 58W. Не вярвам и че лампите бичат дори когато вън е светло и слънце пече. Но ако тия пари са способни да разклатят бюджета на една фирма(50лв), то тая фирма има много по-големи проблеми, отколкото управлението на осветлението.
  • 1
  • 2

Тема "Как да предодвратя запалването на осветление денем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: