Всичко за дърводелството
pvk1967 - специалист
Колега mldm, сподели с какво разполагаш като техника, инструменти и финанси и както виждаш варианти има! Е, ще трябва да намалиш доста бройката, но все нещо ще може да се измисли! :?
Колега bimbaeco, ако обичаш чети по-внимателно постовете и тогава критикувай: за банцизите имах предвид да не се правят експерименти с тока, защото най опасни са враговете, които не се виждат, а за установката за лепене това, че бройката "за 20-30 кошера наведнъж" ми се струва бомбастична и непостижима в домашни условия! И за това не съм виновен аз, а българската действителност! Да не говорим, че с мненията си не критикувам и не преча на никого, а само изразявам моята позиция за момента по дадена тема или въпрос! [-X
Илчо Илиев - майстор
Колеги, излишно е да спорим за не доизказани и не доразбрани неща...
Колегата е имал в предвид,че иска да си направи една серия от 25-30 кошера,а не да залепи страници за толкова бройки на веднъж...
При топло време лепилото съхне за час, така,че като е подготвен материала и има 4 ''магарета'', на които да събере по 4-5 страници, за 2 дена без зор ще ги налепи....после идва повечето работа...
bimbaeco - майстор
Ето постовете, които ме подразниха:

1) "Колеги,знам че сме в "Направи си сам", ама тука има ток, въртят се режещи инструменти и си пъхаме ръцете вътре...!? За всичко изредено до тук аз бих потърсил ония хора дето са учили за това - електроинжинери и машинни такива и да им се плати, защото иначе се правят свободни съчинения с нея..."

Прочетох го още няколко пъти, след като ми напомни да бъда по-внимателен, като критикувам, но за мен написаното означава следното: не се напъвай, не експериментирай, а плати на някой, който рабира, да ти свърши работата.
Невидими опасности има и в банята, ако се подхлъзнеш може да си удариш главата и да умреш.

2) "...Сори, ама мисля, че в домашни условия няма да успееш! Ако има такава чудесия то тя ще е далеч от "Направи си сам"...! :cry:"

За мен това означава - не се напъвай, няма да успееш, не знам дали такова нещо съществува, ама знам че няма да можеш да го направиш сам у дома.
Аз искам хората да се напъват и да се стараят, защото само така може да се постигне повече.

Съжалявам, ако си се почуствал нападнат или критикуван от мен. Последното нещо, което искам, е да споря из форуми. Както вече казах, вярвам, че ако човек се опитва, "експериментира" (както ти казваш) и чете, може да направи всичко и българската действителност няма нищо общо. Ако не ти се вярва, мога да ти пратя линкове на "домашно направени" банцизи и установки за лепене и какво ли още не. Дали съм прави, или не, не знам, но ми се ще да вярвам, че човешката изобретателност няма граници.
Моля, приеми, че с теб просто имаме сблъсък на на философии. Казах какво мисля по въпроса и не смятам да продължавам спора.
bogomilZ - специалист
mldm , направи си роторна вайма и си решил проблема
според габарита и броя на леглата може да си налепиш кошери за целия пчелин

Прикачен файл

vayma.jpg

Прикачен файл

377_1.jpg
377_1.jpg (46.41 KиБ) Видяна 3744 пъти
mldm - специалист
Благодаря за идеите!Всичко ми беше от полза .В събота започвам с лепенето.
bisermonov - специалист
Ето ви идея за стяга слагате детайлите вътре и отстрани си правите клинове и ги набивате.За препоръчване да е от широкулистна дървесина тя е по твърда.

Прикачен файл

Стега.JPG
Стега.JPG (19.29 KиБ) Видяна 3651 пъти
griffin - майстор
Относително евтин вариант на стеги за панели
Прикачен файл:
18.JPG
Прикачен файл:
19.JPG
ако някой му се чете как са правени
http://woodbg.blogspot.com/2014/02/blog-post.html
манихеин - специалист
Колеги, за да не отварям нова тема, задавам въпроса си тук. Какви съединения ползвате при слепването на детайлите (става въпрос за изработка на кошери)? Досега набивах дълги пирони по равно в двата детайла, но никога не успявам да ги напасна точно, така че плоскостите се разминават, и следват едни мъки, не е за разправяне.
EDI - майстор
Аз кошери не правя, ама бисквитките са лесна и здрава сглобка.Намират се нови бисквитфрези до 150 лева.

Тема "лепене на детайли-как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: