• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
stiv1961 - майстор
tarlyo написа:
Application data почисти ли?
Това пък къде да го търся :?
stiv1961 - майстор
Windows 7 Ultimate 32 bit Service Pack 1
А този хром дето предлагаш- трябва ли да изтрия другия?
tarlyo - специалист
Би трябвало да работят независимо и да не си пречат.
Най-лесно в appdata се влиза, като напишеш в адресното поле на прозорец на уиндоус експлорер

Код: Избери всички

%appdata% 
Така влизаш в папка rouming. Там триеш папката на Хрома, ако е останала след деинсталацията. После отиваш една директория нагоре и търсиш папка на Хрома и в папките local и LocalLow.

П.с. На ползвам Хром, но съм го пробвал и със сигурност оставяше папки в тези директории.
stiv1961 - майстор
Не става, градски :sad: Намерих само в LocalLow една папка Хром, изтрих я, деинсталирах, метох с клинера, пробвах и с твоя Хром и пак същото. Майната му, при следваща преинсталация на Уиндоуса ще видим как е положението :-D
MamaMy - майстор
Добави си тоя адрес в отметките на Хрома и когато искаш превод на български на страница която си отворил само го избираш.

javascript:var%20t=((window.getSelection&&window.getSelection())||(document.getSelection&&document.getSelection())||(document.selection&&document.selection.createRange&&document.selection.createRange().text));var%20e=(document.charset||document.characterSet);if(t!=''){location.href='http://translate.google.com/translate_t ... b=1&ie='+e;};
stiv1961 - майстор
С този адрес се получи :supz: , пробвах и немски сайт, преведе го. Благодарско от сърце, MamaMy, гоУема мъка цял следобед и вечер :supz: . То станало време за ,, Нощни птици" :-D
mimilisa - специалист
Настрой си браузъра да пази локалните данни само до излизане от браузъра, след това си трий бисквитите и кеша редовно от самото начало.
След това отиваш на :

C:\Users\ твоята папка \AppData\Local\Google\Chrome\User Data
След това отваряш папка Default и триеш папките подчертани с жълто:
Прикачен файл:
хром.png
хром.png (68.85 KиБ) Видяна 1553 пъти

/ не знам как да намаля големината на файла/ 8-[

Може да ти замине някой плъгин който си добавил , но по-добре си го инсталирай наново, става за секунди.

В папката User Data под Default има още 4 папки , които ги трия периодично. Не знам каква ги вършат , както и подчертаните с жълто, но ги трия редовно и нямам проблеми с хрома.

Файловете подчертани с розв цвят ти съхраняват всички отметки които си направил. Можеш да си ги копираш някъде и при преинстал на компа да ги заместваш новите с тези. Моментално си получаваш всички места които си отбелязал.
Във файловете Login Data и Login Data Journal мисля че ти се пазят паролите.
  • 1
  • 2

Тема "Автоматичен превод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: