Всичко за дърводелството
pipilica - майстор
Ми неутралния е хубав ама е скъп може и обикновен да туриш, аз ползвам на Мастер, Церазид или един Глобус от Топливо го взимам доста читав излезе за парите си. На стъклените врати ако искаш може да сложиш панти с амортисьор да не се блъскат като ги затваряш, то и на другите ако има бюджет за екстри. Преди работех с Blum но сега с едни Италиански Ферари, и слагай 4х20 на плочката към страницата и 3,5х18 на пантата към вратата.
Ако се запънеш с друго питай.
Ии да се похвалиш после.
radius - майстор
Ще те послушам за винтовете. 4х20 директно ли го навивам към страницата или иска разпробиване ?
Мисля да сложа забавени панти, но само по 1 на крило, другата обикновена. Дали ще има ефект? Защо смени марката, заради цената предполагам?

Ще се похваля (не дай боже оплача), но няма да е скоро, че сега други задачи има.
pipilica - майстор
Винтовете директно.
Слагай еднакви панти.
Разликата в цената е минимална, заради ходенето до магазина на кофти място е.
radius - майстор
Днес докарах 1/3 от детайлите, голям зор да ги подредя по модули.
Не намирам препоръчаните от Pipilica винтове http://dehamalzemecilik.com.tr/depo/uru ... vidasi.jpg , но пък намерих евтини на LihLin. Дали стават?
pipilica - майстор
Има винтове от гаден материал на които им се късат главите като го стегнеш малко повече, освен това има и такива с кофти шлиц и ще ти се прецака бързо накрайника.
Не прави икономии от винтове вземи читави дори и малко по-скъпи.
Я провери тука за цени http://www.wuerth.bg/%D0%9C%D0%B0%D0%B3 ... D0%B0.html
Вземи си също и качествени накрайници Pz2 за винтове от 3,5 до 5 мм Pz1 за 3 мм.
За кухнята и секциите ще ти трябват следните винтове
5х60 да сглобиш шкафовете обикновено са по 250 в кутия има и по 500
3,5х18 за пантите, рафтоносачите и краката на долните шкафове 1000бр/кутия
3х25 или 3х30 за гърбовете 1000бр/кутия
4х20 за плочките на пантите и планките за закрепване към стената 1000бр/кутия
4х30 да хванеш шкафовете един за друг 1000бр/кутия

Хубавите винтове отпред са много остри.
joroantonov - специалист
radius написа:
Днес докарах 1/3 от детайлите, голям зор да ги подредя по модули.
Не намирам препоръчаните от Pipilica винтове http://dehamalzemecilik.com.tr/depo/uru ... vidasi.jpg , но пък намерих евтини на LihLin. Дали стават?
Lih lin са едни от най добрите на пазара. Като цена нямат аналог. Лично аз ги ползвам повече от 15 години - никакъв смисъл да взимаш Spax или други скъпи винтове.
radius - майстор
За рафтоносачите – пуснал съм рафтовете с 2мм по-малки от вътрешния размер на шкафа и мислех да слагам от рафтоносачите, които се напъхват в отвор 5мм. Просто ми харесват повече. Дали пък са по-малко здрави от тези с винтовете?

Мислех да сглабям шкафовете с 3.5х50. Ще избегна разпробиването на едната плоскост. Ти явно залагаш на по-дебели винтове. Не знам къде е истината, един познат ползва винтове с дебелина 4 и ги навива директно, като казва, че не раздували. То проблема със здравината е най-вече в дъната на горния ред, тъй като се държат от тези винтове. На 30см дълбочина предвиждам 3 винта.

П.С. Мерси и на Жоро за мнението.
Остава да уточним дали 3.5х50 е малък за сглобяване, макар че у нас като гледам все 3.5 са ползвали по гардероби и кухня.
ZEDYCUS - майстор
За рафтоносача пробивай с бургия 4,8мм, по плътно се набива рафтоносача, иначе хлопа и пада.
radius - майстор
Мерси,
За чекмеджетата ще ползвам обикновени механизми ( на Самет или FGV). Питам се достатъчно ли е да хвана частта, която е на страницата с 3.5х18 през 10см. Т.е. на 30см водач 3 винта, на 40 -4 и така. Някъде май гледах с едни по-масивни винтове да го правят ( май 5мм евро нещо си). На пък ще искат разпробиване на страницата, от което бягам :) .
pipilica - майстор
Стигат 4 винта 3,5х18 на механизъм няма нужда от по-дебели.

Тема "Въпроси около изработка на кухня и секции" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: