От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Такива карти има. Очевидно се продават. И освен ако не си изобретил нови функции за слота, текущите са ясни.
Сега очаквам да видя къде се продават и поне 2-3 положителни отзива за използването на такива. За текущите функции ... нищо не ти е ясно.:-D
Има и се продават ама само във въображението ти. Ако говориш за оня модул Cam Module MPEG4 FTA - щя гледа ама само BTV-то на 5ch.
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на нед мар 30, 2014 10:01 pm, променено общо 1 път.
velas - специалист
Блаженни са верующите... :lol: :lol:
Junak - майстор
Има едни потребители, дето не могат да проумеят, че ако по-малко пишат, по-малко глупости ще ръсят. Специалисти са по всичко. Не е важно какъв е въпроса. Важното е да се пише във всяка тема :axe: Ако им прегледаш творчеството, от 1000 поста я има 10% смислени, я не... :?
thinkpad - майстор
Junak написа:
Има едни потребители, дето не могат да проумеят...
Има едни потребители, на които ако мненията им ако не представляват срички, то обикновено не са повече от броени изречения и имат навика да не говорят по темата, да захващат нещо и да леят помия отвсякъде, от където минат. Обикновено не просто не от помощ и опитващи да се показват остроумни, ами и избиващи комплексите си върху околните.
hidrazin написа:
Ако говориш за оня модул Cam Module MPEG4 FTA - щя гледа ама само BTV-то на 5ch.
Последно, има или няма? Наистина това, което съм засичал, в момента не функционира добре, но това може да се промени. За това и питах дали тв приемника има слот, може да дочакаме модул, който да работи при нашата "цифровизация" Лично и аз бих искал някога да се отърва от двете дистанционни управления, много гаден и тромав начин с външен приемник. Да не говорим, че приемника ме дразни, понеже има склонност да пресканира ефира през никой не знае колко време и ми разбърква списъка с каналите. И да, CI и CAM не са ми непознати думички.
ben84 - специалист
A има едни потребители, дето четат мнение след мнение и се питат защо ли си губят времето.
Това ващо почва да ми прилича на прикрита любов. У сумати теми само вас чета :-D
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
...Последно, има или няма? Наистина това, което съм засичал, в момента не функционира добре, но това може да се промени. ...
Е аз чаках да ми дадеш линк от дето да се купи! Ти твърдеше че и ма и че очевидно се продавали. Да ама очевадно не работят. Нито добре, нито зле. Просто не работят и няма да проработят. Преди да дочакаш такъв модел работещ у нас, ще се наложи да си смениш телевизора ... защото много е остарял.
Думичките може да са ти познати ама това което се крие зад тях - едва ли. Хайде сега малко да почетеш за обща култура:
DVB-T MPEG4 сравнен с DVB-T MPEG2
За съжаление ако имате приемник с MPEG2 ще трябва да закупите нов и стария да се пенсионира. Старите приемници с MPEG- 2 не подлежат на ъпдейт - обновяване с MPEG- 4.
:partyman:
fbr - майстор
Няма как декодер с MPEG2 да работи със сигнал MPEG4. Проблема не е софтуерен, че да се решава със смяна на софтуера или с някаква карта. Проблема е хардуерен, туй като входящия блок на цифровия тунер не е пригоден за работа с високата скорост на потока символи с която върви сигнала на MPEG4.
novgradski - специалист
Моя е без слот (в упътването пише че го има само в някои модели),но доколкото схванах -и да има -"файда йок".Не искам повече да си усложнявам нещата .Благодаря пак за разискването -"в спора се ражда истината".
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Думичките може да са ти познати ама това което се крие зад тях - едва ли. Хайде сега малко да почетеш за обща култура
Hidrazin, а в линка в който даде случайно да пише, че MPEG е стандарт, формата на който дефинира определени контейнери и алгоритми за компресия, но строго не е идентификатор за точно използваният вид кодек? Действително информацията е обща култура.
Между другото, мислех че питаш за слота - CI стои за "общ интерфейс", а CAM за "модул за условен достъп", основната задача на който е да осигурява условен достъп към определени програми. Много ясно, условието е сигурно да си платиш. Та да продължаваме ли за PCMCIA форм фактора, CI, CAM? Между другото, точно на сайта, който си посочил има оферта за подобен модул. ЛИНК - http://www.cifronim.com/цифрови-приемни ... mpeg4.html
Да, до колкото разбрах, не били работели коректно и за момента друго, освен BTV не можели да гледат хората. Ама е факт, че хем не можеш да ъпгрейднеш телевизора според цитата, хем в същият сайт дават модул, чрез който "...вашия LCD или Plazma DVB-T MPEG2 телевизор може да поддържа DVB-T MPEG4"
п.п Не знам защо не ми приема линка коректно, а само първата част, при условие че твоят го прие целият с кирилицата.
novgradski написа:
Моя е без слот (в упътването пише че го има само в някои модели),но доколкото схванах -и да има -"файда йок".Не искам повече да си усложнявам нещата .Благодаря пак за разискването -"в спора се ражда истината".
За съжаление, ще си с 2 дистанционни управления. Тъжно, но факт. То и по принцип най-вероятно щеше да си с..2.
novgradski - специалист
...да с "2" съм -с на СКАТ(кабелната) дистанционнто мога да включвам и тунера и телевиора,но изключва само тунера.А пък ако сложа "резервата".... -с "3".

Тема "Телевизор с DVB-T но без MPEG4 може ли за "ефирна"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: