Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Chefo77 - майстор
prascho написа:
АЕГ произведен в Германия е добър избор. За АЕГ произведен в Италия съм малко скептичен. Но същото нещо се отнася и за Бош сглобен в Турция. Макар, че го рекламират като най-добрия завод на балканите.
Само да спомена - почти 9 години такова животно ми е като тапет в кухнята - KGV36600. Дори и за секунда не съм съжалил, че го предпочетох пред Горенье, дори се радвам, че нямах да дам 200 лева повече за словенчето. Благодаря за вниманието :-D
prascho - майстор
Съмнявам се преди 9 години да е сглобен баш в Турция. Според мен е грешно да се прави аналогия за качеството на производителите преди 10 години и сега. Особено важна е дестинацията към която е насочен продукта. За немците не се пести материал. За третия свят продукта е с по-ниска себестойност и респективно по-калпав.

Къде сме ние :?:
Chefo77 - майстор
prascho написа:
Съмнявам се преди 9 години да е сглобен баш в Турция. Според мен е грешно да се прави аналогия за качеството на производителите преди 10 години и сега. Особено важна е дестинацията към която е насочен продукта. За немците не се пести материал. За третия свят продукта е с по-ниска себестойност и респективно по-калпав.

Къде сме ние :?:

Ооо, определено е сглобен ТОЧНО в Турция - дори думите на консултанта бяха: "Произведен е в Турция, но това не трябва да ви притеснява, защото заводът е най-новия на Бош и линиите са с най-малка амортизация". Силно ме съмнява да ме е излъгал, точно пък за Турция ... виж, да беше казал Германия е друго :) Не ме карай да го дърпам, за да снимам къде е правен :)
prascho - майстор
А компресорът китайски ли е? :), щото днешните са такива.

В крайна сметка си харесах този: http://www.fridge-manual.com/aeg/aeg-s-73600-csm0.html поради няколко причини...

Но единствено мнения намирам само в руски сайтове. Моделът най-вероятно е от 2011 година. Може би през 2016-2020 ще бъде наличен и в България. :?
prascho - майстор
:-D изтъркалях се под бюрото от смях :-D . За сега си имаме едно "електролукс" на 20 години с два компресора. Таванското не е толкова спешно. Като цяло мненията за 'no frost' /особено в хладилната част/ не са много ласкави. Пък това с диспенсъра ме кара да се чувствам като в офис, а не в къщи :roll: .
cvetanmu - специалист
:) Аз съм с S75340KG98 и определено не съм очарован.
prascho написа:

Вторият въпрос е една разлика, която ми направи впечатление. Хладилник AEG S73600CSW0 замразява 14кг/24часа, докато AEG S53600CSS0 е посочена стойност 4кг/24часа. Това пише на стикера на хладилниците. На какво се дължи тази разлика и 4кг ниско ли е като стойност.
Вярното е 4кг/24часа - това от лични наблюдения.
Chefo77 - майстор
prascho написа:
:-D изтъркалях се под бюрото от смях :-D . За сега си имаме едно "електролукс" на 20 години с два компресора. Таванското не е толкова спешно. Като цяло мненията за 'no frost' /особено в хладилната част/ не са много ласкави. Пък това с диспенсъра ме кара да се чувствам като в офис, а не в къщи :roll: .
Диспенсъра е хубаво нещо ... за брат ми, който го напълни с ракия и си има постоянно студена ракия :) За мен е нещо приятно, но не и необходимо - бутилка вода във вратата върши същата работа, без да оскъпява излишно хладилника.
Иначе моя не е с китайски компресор ... АСС не ги правят в Китай май :)

ЧЕСТИТО за твоя!
Да си го ползваш дъълго колкото искаш :)
VLADO66 - майстор
Прасчо,ето ти още едно предложение http://www.technomarket.bg/products/091 ... rk-62fsy2b обърни внимание на срока на гаранцията. :) Друг цвят от този модел няма.
prascho - майстор
cvetanmu написа:
:) Аз съм с S75340KG98 и определено не съм очарован.
prascho написа:

Вторият въпрос е една разлика, която ми направи впечатление. Хладилник AEG S73600CSW0 замразява 14кг/24часа, докато AEG S53600CSS0 е посочена стойност 4кг/24часа. Това пише на стикера на хладилниците. На какво се дължи тази разлика и 4кг ниско ли е като стойност.
Вярното е 4кг/24часа - това от лични наблюдения.
Moже ли да споделиш от какво точно не си доволен. Предполагам твоят е с електроклапан, на стикера 4 или 14 кг/24 часа пише. Какъв е компресора? Гледам, че не се предлагат в бг.

Тема "Избор на хладилник АЕГ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: