styb написа:Този трансформатор на Вивалукс съм го пробвал и работи ...Ти въобще прочете ли за какво става дума? Отделен е въпроса колко "перфектно" работи това нещо.

styb написа:Този трансформатор на Вивалукс съм го пробвал и работи ...Ти въобще прочете ли за какво става дума? Отделен е въпроса колко "перфектно" работи това нещо.
styb написа:...А я кажи сега ти какво си разбрал за какво става въпрос ?Аз нищо не съм разбрал. Ако си беше направил труда да погледнеш етикета на трафа, там ясно е написано - SEC 11,5V~
Обикновенни трансформатори, захранващи блокове за лунички и димери за тях, не са подходящи за захранване и управление на LED модули и осветление. Употребата им е евтина, но в почти всички случаи, LED осветлението дава нежелани ефекти ( мигане, трептене ) и животът му се скъсява многократно.Това взето от тук:
DZL1245 e димеруемо захранване за светодиодно осветление. То е специфично, тъй като на входа му се подава захранване 220 V AC/ 50Hz, а изходящото му напрежение е 12 V DC. DZL1245 е с константно изходно напрежение 12 V DC и максимален изходен ток 3,75 А. Захранването е проектирано да работи с димиращи ключове тип „TRIAC”. Използва се за осветление при налични димиращи triac ключове и подмяна на конвенционални светлинни източници с нажежаеми жички (обикновени крушки и халогенно осветление) с 12 V светодионо осветление. Димиращият ключ се свързва във входната верига (220 V AC/ 50 Hz) на DZL1245, a на неговият изход се свързват димируеми LED лампи работещи на 12V. Подходящ за ресторанти и хотели, както и за дома.Цената не е много гот, обаче май скоро ще пробвам дали работи както трябва въпросното захранване. Междувременно, ако някой вече има опит, моля да го сподели
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: