Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
estorm написа:
resistbody из нета тия са към 30на лева. Би ли казал откъде си взел и дали ще чакам месец за доставка. Защото ако ще е чакане да взимам като предложените от valentino аз ги гледах в същия сайт и мислех такива да вземам, но заради червената точка помислих, че са инфра а не радио. Утре ще отскоча да видя лидълските -ако са такива и не твърде скъпи да си взема. Трябваше ми едноканално, но кой знае може и другите да потрябват. Благодаря за информацията!
P.S chano из нета разгледах и 99 процента работят на 12 волта. Верно много са евтини, но нямам време да чакам месец затова питах за нещо проверено на нашия пазар.
11 лв дистанционно + един контакт!
chano3891 - специалист
моито струва 27лв. и е три канално на 230в. си работи взех си го от магазин за осветителни тела. мога да го снимам ако искаш и ако ти хареса да взема и да ти пратя по куриер.
resistbody - майстор
От магазин , по-точно склад, в Пловдив около търговиите(ако те интересува мога да ти дам кординати по гугъл мапс), но не му помня името, за частни лица е +20% в цените, но аз на фирма ги взимах а и доста други неща накупихме тогава. Може да са поскъпнали но 20-30лв е диапазона. Ако искаш да управляваш нещо друго, имай на предвид, че реленцата са му слаби.
chano3891 - специалист
http://www.electronshik.ru/item/by-c7e- ... vt-1081946
ето за този модел говорех.
жената сега ми каза че са стрували по 35лв.
estorm - специалист
Изрових от нета комплекта за 220 волта с най готиния пулт за управление - на който му се чакат 3 седмици да не търси друг.
На повечето комплекти странно, но батерията не е вкл. в доставката. На този е.
http://www.ebay.co.uk/itm/371032868125? ... 1436.l2649
Ето и най евтиния / без батерия разбира се/
http://www.ebay.co.uk/itm/350891146618? ... EBIDX%3AIT
walentino не разбрах откъде да купя дистанционно с един канал за 11лв.
king82 - специалист
Темата за дистанционния ключ ми се струва подходяща да задам и моя въпрос. Става въпрос за следното: кухня и всекидневна ми е едно помещение. И тук се получава често срещания конфликт между аспиратор(ширм) и камина. Проблема е решен с осигуряване на свеж въздух за камината и допълнителен винтилатор ,който включвам ,когато работи ширма. Та какъв евентуален дистанционен ключ или нещо подобно мога да използвам, че при включване на ширма, да се включва и винтилатора? Няма възможност да пусна кабел от едното до другото.
estorm - специалист
Какъвто и да е на 220волта ще върши работа. Просто се съобразете кой модел да търсите според инсталацията. Ако щепсела на вентилатора е в достъпен контакт вземете модел за открит монтаж. Включва се в контакта и в него щепсела на вентилатора. Ако окабеляването е скрито по шкафове или гипсокартон вземете модел за вътрешен монтаж. Преставлява една малка кутийка със съответните жици за свързване. Но 2ри вариант само ако ще пускате единствено вентилатора иначе ще пускате жици и до абсорбера което не можете. А дистанционните имат свойствата да изчезват и понякога търсенето им е по сложно от ставането и няколко крачки :-D
king82 - специалист
Ширма е стандартен за вграждане,който се задейства чрез издърпване. Та идеята е като се отвори ширма, той да задейства дистанционното, а не аз с дистанционно в ръката. Иначе при винтилатора всичко е скрито и може да се сложи всякакъв тип. Но, какво да е при ширма, как да се задейства от там?
todortv - майстор
king82 написа:
.... Но, какво да е при ширма, как да се задейства от там?
Реле, захранено от вентилатора на ширма, а контактите на релето към платката на дистанционното на съответния бутон
Дистанционното може да се захрани от адаптер.....

Тема "Питане за дистанционен ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: