Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pansim - майстор
Мдаааа...ще му сложим...а ти какво мислиш че ще се получи?
galin56 - специалист
Естествено, че ще му сложим. Тия АП-та в таблото са предназначени да ти пазят кабелите, не уредите. Ти ако имаш на него 2 крушки да не би да му слагаш по 1А АП. А за пазене на уредите, всеки уред трябва да си има предпазител на входа да го пази от късо или претоварване в самия уред.
Кики - специалист
pansim написа:
Мдаааа...ще му сложим...а ти какво мислиш че ще се получи?

Аз знам какво ще се получи, и в този случай предпочитам да предпазя И уреда при определени ситуации.
galin56 написа:
Естествено, че ще му сложим. Тия АП-та в таблото са предназначени да ти пазят кабелите, не уредите. Ти ако имаш на него 2 крушки да не би да му слагаш по 1А АП. А за пазене на уредите, всеки уред трябва да си има предпазител на входа да го пази от късо или претоварване в самия уред.
Сега ако ми кажеш че всички бойлери, а и всички електроуреди имат вграден предпазител направо ще го приема за истина.
Забележете! не съм "казал" че предпазителя не се съобразява със сечението на проводника който ще предпазва, но когато уреда е стационарно свързан а проводника е над необходимото сечение може да се помисли за уреда а и не само за него, особено при защитно зануляване.
pansim - майстор
Моите уважения, обаче всеки предпазител който съм виждал, независимо дали е в уреда вграден, или е в таблото, предпазва инсталацията, и /или/ захранващия кабел на съответното устройство.
Няма предпазител който да ти спаси нагревателя, или телевизора от проблеми.
valentino76bs - майстор
galin56 написа:
Ако е у вас тази ситуация с бойлера пак ли 32А ще му сложиш,Ако е 6 квадрата -40а....без значение ,че е 1.5кв така ли... :-D .
Кики - специалист
Ми явно на там отиват нещата, ще пази кабела нищо че на другия му край товара е само на 20% от възможностите му, сигурно с 16А предпазител кабела ще се стопи. Креативност се иска в тая работа а не буквализъм!
thinkpad - майстор
Предпазителят е компонент, който се използва за създаване на изкуствено слабо място в електрическа верига с основна задача същата да се прекъсне при повреда, съпроводена с късо съединение и протичане на големи токове, с цел да се предпази електрическата инсталация и уреди от пожар. Освен за предпазване на кръгове в електрическите инсталации, много устройства имат обособени предпазители в конструкцията си.
Късо съединение е явление, при което токът не протича по нормално предвиденият път в устройство, ами веригата - често поради повреда, се затваря по път с много ниско съпротивление, което се съпровожда от протичане на много големи токове, които водят до отделяне на големи количества топлина и потенциално пожар.
Предпазител се подбира по консуматор и сечение на проводниците. Не може да се инсталира предпазител с рейтинг по-голям от максимално допустимият продължителен ток за съответното сечение на проводник. 16А контакти, 10/16А осветление.
Кики - специалист
Що махна котката със шмайзера, едва те познах? Съгласих се почти изцяло с изложеното от теб.
MIRO_073 - майстор
Що махна котката със шмайзера, едва те познах
Еееееееее вече стана "майстор" :-D - 1009 мнения :mrgreen:
al4o - специалист
MIRO_073 написа:
Що махна котката със шмайзера, едва те познах
Е :yawinkle: вече стана "майстор" :-D - 1009 мнения :mrgreen:
Е то през повечето време се дърля с Хидразин :) Сори за спама

Тема "Питане за бушони ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: