От мобилни телефони до цифрови камери
Може ли някой да ми каже - ако има прекъсване в някаква такава платка може ли чрез спрей да се разреши проблема или трябва да се запои? Четох, че има спрей за локализиране на прекъсванията в интегрални платки, но е само да се види прекъсването. Има ли някакъв такъв дето може да ми свърши работа или какво трябва да се направи?
thinkpad - майстор
christy написа:
Може ли някой да ми каже...
Не знам какво имаш предвид под прекъсване, но най-вероятно без запояване няма да мине. Това е най-стабилният начин да се осигури електрическа връзка. Иначе има разни проводими лепила, но не ми се нравят много.
А иначе за първи път чувам за спрей за локализиране на прекъсванията в платки.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
А иначе за първи път чувам за спрей за локализиране на прекъсванията в платки.

Ти и много други неща чуваш за първи път. :lol:
http://www.denicom.bg/tehnicheski-sprei ... latki.html
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Ти и много други неща чуваш за първи път.http://www.denicom.bg/tehnicheski-sprei ... latki.html
Това не е спрей, който ще ти покаже магически коя пътечка в кой слой на многослойна печатна платка е прекъсната. Да пръскаш студено по платката, със същият ефект DIY мога да използвам сешоара си, да нагрявам части от спряла платка. Да не говорим колко е абсурдно твърдението, че ще ти покаже прекъсване ВЪТРЕ в корпуса на интегралната схема. Между другото, ти стараеш ли се да келешиш или ти идва отвътре?
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
... колко е абсурдно твърдението, че ще ти покаже прекъсване ВЪТРЕ в корпуса на интегралната схема ..
Това къде го прочете?
Между другото на MOTIP хич не им дреме какво си мислиш за техните продукти. Ако си чувал за тях де.
http://www.motip.com/products/motip/aut ... lectronic/
Между другото имат хубави спрейчета с боя. Да продължиш с боядисването. :lol:
И какво е това "келешиш" ? Ако означава да се интересувам за нови технологии, продукти, знания ... Да. Така е. Не живея в миналото!
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Това къде го прочете?
проследяване на прекъсвания в интегрални схеми
hidrazin - майстор
:-D Вярно. Там търговеца се е издънил с превода и рекламата. За сметка на това съм ти дал линк към извора. Там не пише за такива глупости.
Effective, non-flammable tool to trace cracks in printed circuit boards. Freezer electronic can be used in various positions. MoTip Freezer Electronic briefly decreases the temperature to - 55°C and has a directed jetspray.
Хората са си написали че открива пукнатини в платките. Не по пътечките и още по-малко в чиповете. :-D Говорим за цялостна пукнатина по платката, понякога трудно откриваема. Ти както откриеш къде е спукана платката си прецени и кои пътечки са спукани.
За многослойните - контейнера за отпадъци.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
:-D Вярно. Там търговеца се е издънил с превода и рекламата. За сметка на това съм ти дал линк към извора. Там не пише за такива глупости.
Не ме интересува. Издъни се, не се оправдавай и не се върти като фурнаджийска лопата. В момента е време да замълчиш.
hidrazin - майстор
Гледай сега. За разлика от теб когато сгреша си признавам. Тук единствената крива лопата може да видиш в огледалото. :lol:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Гледай сега.
Гледай сега. Трол!

Тема "Питане за неизвестен елемент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: