• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kam34 - специалист
А случайно да си чувал за изолационно съпротивление на намотка и измерването му с мегаомметър.
Намотки за 230V се измерват с мегаомметър 500V при разкачени изводи към метален корпус. При съпротивление в студено състояние над 0.5Mom може да се експлоатира. Препоръчва се и периодични измервания на изолационното съпротивление по време на профилактика и ремонти по съоръженията.

Това с мултицета е просто ориентировъчно да ли има директен пробив. Сам се сещаш че 9v от уреда е нищо за бобина работеща на 230V :wink:
fox_vt - майстор
Бобината трябва да има гумен уплътнител откъм конектора и гумена шайба под гайката на кабела.Реално ако всичко е точно не може да се намокри.Е ако пръскаш точно в нея може и да пропусне.И това само е защитата на самия конектор самата бобина е залята и няма как да се намокри.

ппп не мога да отворя линка ти да видя точно каква е но пневматичните са така.Ако толкова има опастност от мокрене защо не се замислиш за смяна на целия разпределител със 24 волтов такъв.Вярно че е скъпо но или той или по добра инструкция на хората работещи с машината.
resistbody - майстор
Вода почти не влиза. Явно и е дошло времето... ето как я караме 2 дни :)
Машината работи много тактове нагоре и един надолу да прибере цилиндъра, та ще изкараме докато дойде новата.
Прикачен файл:
IMAG0427_800x452.jpg
IMAG0427_800x452.jpg (88.5 KиБ) Видяна 1452 пъти
fox_vt - майстор
Мда точно за подобен модел имах предвидсамо че пневматичен разпределител.Виждал съм бобина окъсила вътрешно която започва да топи пластмасата пред очите ми.Но повечето бобини при нас са 24 волтови.Виж провери дали клапанчето вътре се движи свободно докрай че ако не стига до край в работния и цикъл ще загрява много бобината.
kuger - майстор
Тия бобини при нас горяха за норматив /230V~/
resistbody - майстор
Днес дойде новата. Тя е като тази която е изгоряла, ни техните котви са по различни и ползвам котвата от първата която смених, но не ми хареса как св движи и смених и цилиндърчето вътре с това на първата. Баща ми даже вика, да съм вземел да си имаме на склад :D
kuger написа:
Тия бобини при нас горяха за норматив /230V~/
Въобще не ме радва този факт ;(

Fox_vt. Тя уж се води wet та маслото да я охлажда или нещо от сорта преди време се бях интересувал. Работата е, че изгоря в ден когато не се ползва машината, точно я започнахме да работим с нея ... Има дни когато не се спира.... Само от земетресението ще да е изгоряла :rolleyes:
  • 1
  • 2

Тема "Как да проверя Бобина (електромагнит) ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: