• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Kondor1 - специалист
thinkpad написа:
...тия умивалници са предвидени колкото да си измиеш някак ръцете...
В една баня в частен дом се предвижда максимално удобство (според финансовите възможности), а не "колкото да си". Мисля, че хотел с желание за комфорт - не казвам лукс, защото в 5 звезден не съм гледал мивките - би трябвало да се подбира обзавеждането все едно си си вкъщи. В допълнение, ако целта е да се отбие номера и да има място за миене на ръце можеше да се слагат микроскопични (евтини) мивки, а повечето са нормални даже последната можеше да се нарече доста голяма. Така че за мен сериозен фактор е подражанието и отбиване на номера от страна на строителя, който поръчва обзавеждането. Ако го попиташ защо такъв кран, ще ти каже "такива се слагат в хотелите". Ама защо такива - "ами аз все такива съм виждал".
batvenko - специалист
До тук всички сте прави - но едно време стоящи смесители почти нямаше,а сега разновидности бол.... и моди всякакви.... А, че българина е свикнал да си мие ръцете до под мишницата или краката в мивката е друг въпрос ... че и кратуната си къпе понякога там, ей тъй, че да не мокри банята.... /В Англия и смесители нямат, но не се оплакват... един кран за студена вода, един за гореща, тапа на мивката ... и си джуркат ръцете вътре колкото си искат ... луда работа/.
Kondor1 - специалист
Тоя "стандарт" в Англия няма смисъл да го даваш за пример. Някакъв турбо консерватизъм е, но все пак мисля, че тук там са се отклонили и ползват съвременните постижения. Другото с двата крана е ползване на мивката като съвременен "автоматичен" леген (с тапа за източване).
PCL82 - майстор
Тази простотия със стоящите смесители е измислена, защото е по-евтина, монтира се по-бързо и е подходяща за леки преградни стени от гипсокартон или панели. Издигната от дизайнерите в мода, че даже когато има възможност за стенна батерия някои си слагат стоящи (да има и хубави стоящи).

У нас поради горните изказвания не се отказахме от стенните батерии. Можеш да си напълниш спокойно шише, кофа, леген, да пиеш от чучура, да си напълниш ютията или друг уред, да переш в мивката и пак да си сипеш вода за пиене...
Освен това няма меки връзки които могат да гръмнат. Просто си ползвах отново старите български батерии, които не са мръднали. Един УКБ и готово.

За Англия не си и помислят да ползват смесителни батерии, защото са френско изобретение, а те мразят французите. В последно време били въвели термостатични батерии с една врътка.
Едно време и да са искали да ползват смесителни батерии, не е могло защото бойлерите са били отворени, без налягане, а студената вода идва под налягане.
jekasus - майстор
PCL82 написа:
Тази простотия със стоящите смесители е измислена, защото е по-евтина, монтира се по-бързо и е подходяща за леки преградни стени от гипсокартон или панели. Издигната от дизайнерите в мода, че даже когато има възможност за стенна батерия някои си слагат стоящи (да има и хубави стоящи).

У нас поради горните изказвания не се отказахме от стенните батерии. Можеш да си напълниш спокойно шише, кофа, леген, да пиеш от чучура, да си напълниш ютията или друг уред, да переш в мивката и пак да си сипеш вода за пиене...
Освен това няма меки връзки които могат да гръмнат. Просто си ползвах отново старите български батерии, които не са мръднали. Един УКБ и готово.

За Англия не си и помислят да ползват смесителни батерии, защото са френско изобретение, а те мразят французите. В последно време били въвели термостатични батерии с една врътка.
Едно време и да са искали да ползват смесителни батерии, не е могло защото бойлерите са били отворени, без налягане, а студената вода идва под налягане.
Ще поддържа това мнение.
  • 1
  • 2

Тема "Стоящи смесители в хотелски бани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: