• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
hidrazin написа:
Със свестни климатици въобще не е сложна. Даже и с не толкова свестни.
Много на кантар е. И при голям студ климатиците много трудно топлят.
"Голям студ" :? Я се поразрови из нета, нали си специалист да видим ще видиш ли климатик в Швеция, Норвегия, Финландия дори и по на Юг .Много ясно, че не са ефективни на "Голям студ"
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Много ясно, че не са ефективни на "Голям студ"
"Голям студ" за мене е -15/-17 със силен вятър. За вътрешността -30. Тоест, опитвам се да кажа, че с климатик винаги трябва да имаш алтернативен метод за отопление. Приятел, който се отоплява така дава долу-горе същите пари колкото друг за дърва. Хамалогията е фактор, абсолютно. Ама лично аз си мисля - ако ще давам лев и ще ми е студено, по-добре да го дам и да ми е топло. Ще си подбера метода за отопление не само на база икономия, ами и на условията.
vk - специалист
За един топлофициран имот (който не се отоплява с ел.енергия) е достатъчна 6 KW мощност, следващата стъпка е до 15 kW, но вече и таксата за присъединяване скача, ето например за Енерго-про - на картинката по-долу:
Въпроса може да се реши и по друг начин -например в градски условия, където мрежата е силна, кабелите достатъчни, просто ел.техника(мотивиран с някой лев) слага предпазител 63 А, ти си правиш нататък захранването до вътрешното табло с 10 кв.мм и така получаваш 15 kW. Над 15 Kw вече си иска трифазно захранване, което е друга бира.
Изображение
hidrazin - майстор
Да но техника не слага 63А.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Необходима мощност на домакинство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: