Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Justy - майстор
bobtosh написа:
а това с бормашината да се свали маджуна пробвал ли си го? става ли лесно или жална история? а като сваля маджуна отвътре достатъчно ли ще е за да слезе стъклото или ще трябва да вися отвън да разпробивам и външния маджун?
Пробвал съм - бавно, но става. Аз имам къде да използвам стъклата - затова ще си играя. А не ми се вярва някой да ти изкупи стъклата.
Profi Stroi - специалист
http://www.profistroi.com/gal/index.php ... Gallery-10
Ето ти стъпка по стъпка това което искаш да знаеш как да направиш най-лесно за себе си
Тани - модератор
Леонардо, прати им едно клипче да видят как стават нещата и да не се мъчат хората! :-D :-D :-D
HD - специалист
bobtosh написа:
HD, това добре, само че ти отнесоха винкелите като куци пилета домати нали? за 20 кв. м. стъкла винкелите тежат сигурно 300кг.
Освен че са ти взели парите после са върнали винкелите ти на вторични, както един мой познат ми разказва (работеше във фирма за поставяне на PVC дограма).

Та затова искам сам да сваля всичко и каквото може да се вземе от цялата работа... мдаа. :-D
Ами, нищо са вземали хората, всичко си е у мен, даже вече от част от винкелите си направих стойка за стена за телевизора на село :-D
Само стъклата бях смъкнал (повечето), с цел евентуално да се използват за други прозорци или остъкление ако се наложи (засега не се е наложило).
Имай предвид, че ако фирмата ти сваля винкелите е твърде вероятно да ги поизкривят тук-там (поне при мен беше така, но то това сигурно е частен случай).
bobtosh - специалист
HD написа:
Ами, нищо са вземали хората, всичко си е у мен...
aaaa, добре тогава. и все пак ако им дам по 4-5лв на 20кв. м си е 100лв! за флекса преди го купих и точно заради това, че един ден ще ги нарежа тия винкели... и този ден наближава! :lol:
MASTER - специалист
Вярвай ми, че за нищо на света не бих се наел да режа 20 кв. м . 0остъклени тераси,
Още по малко за 80-100 лева.
И не бих помъкнал стария винкел.

Относно изкупуване на стъкло - никой не дава пари за стъкло.
В стъкларниците услугата е - изнасят отпадъчното стъкло без да взимат пари за изхвърляне.
Така че ако успееш да го изхвърлиш в контейнера, без да те усетят от кметството - си на печалба.
Относно желязото - с прискърбие ще ти съобщя, че ако изкараш повече от 40 кг винкел от тези тераси - може да се чувстваш богат като истински Крез.
Изкупната цена на желязото в момента е около 0,20 ст на кг, цената на един диск за ъглошлайф е 2,50 лв.
Сам прецени колко ще изкяриш от операцията, и какъв е шанса да се самонараниш, или да нараниш някой друг по време на нея.
И сега по същество.
Снабди се предпазни очила (задължително), ръкавици , елмаз,чук, секач и ъглошлайв.
Извади всички отварящи се рамки от пантите, и ги изнеси.
След това надраскай с елмаза стъклата отвътре на малки фигури(квадрати, триъгълници) Обезопаси пространството под терасата( да не преминават хора) С чука започвай да чукаш отвън по стъклото - по срязовете. От слабо, към по силно, докато постигнеш ефект. Внимавай къде стъпваш, докато чукаш. След като изпадат навътре по голямата част от стъклата, отстрани тези които са се задържали по винкела с помоща на секача. След като си ги отстранил - вземи ъглошлайфа, и срежи винкела на удобни за теб части.

Това е.
Успех, и умната. И късмет.
Profi Stroi - специалист
Относно изказването на MASTER:
-не знам къде живееш но явно там има "Кметство"което доста следи какво се изхвърля
-от една тераса ще изкара поне 90-120 кг ако остъклението е направено от Т -образни винкели
-желязото върви по 0.36 ст,като предадеш над 1500кг идват на място с камиона
-елмаз няма да му трябва -загуба на време
-за да свали остъклението ще му трябват 2-3 диска
А ако е по тарикат първата каруца която минава с "братя"ги хваща чупят,чистят и вземат метала само да бъде по внимателен да не вземат покрай метала нещо
bobtosh - специалист
мисля че след като плащам над 150лв такса смет никой няма право да ми държи сметка че ще хвърлям боклуци (стъкла, лайна и т.н.).

според мен доста над 40кг винкел е това, вижте снимките:

тераса 1:
Изображение
тераса 2:
Изображение
тераса 3:
Изображение

не виждам защо да оставя винкелите до кофите и след минута мангала да ги е помъкнал към депото за изкупуване вместо да ги натоваря в комбито и за 10 мин. да взема 60-70 лв може би.

не само ще си платя 3-4 диска за флекса, но и бирата ще е от мойто заведение! :lol:
nihonjin - специалист
Вярно, и аз съм изкарвал всякакви едри предмети и боклуци до контейнера (София, център) и всичко изчезва най-много за 2-3 часа. В града работи "паралелно" сметосъбиране :-D
bobtosh - специалист
nihonjin написа:
Вярно, и аз съм изкарвал всякакви едри предмети и боклуци до контейнера (София, център) и всичко изчезва най-много за 2-3 часа. В града работи "паралелно" сметосъбиране :-D
ами да.. последно изхвърлих 3 матрака захабени с петна и след 20 мин. ги видях от балкона в една каруца с ухилен беззъб мангал :lol:

Тема "Дайте акъл за сваляне на винкелно остъкление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: