• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
8180 - майстор
dadko написа:
А на гилотина- не могат ли да се нарежат тези ленти? Имам впредвид гилотините за ламарина.
Може (разсеях се и забравих), ако са читави ножовете и се навият да я настроят. При моя "железар" се сгъва. Вярно, че при него и с 0,4 ламарина - същото. 0,5 си реже. Нямам представа колко е трудно, но отказва да пипа настройки.
Хубаво е да е с тефлонови лапи или някакви защитни подложки да се ползват.
Обикновено такива машини има при производителите на осветителни тела - те работят тънки ламарини.
Може и на абкант да се гъне, но на по-голям ъгъл, че "връща".

П.П. За ВЕРАЛИТ става дума!!!! Че в заглавието има плексиглас - съвсем различно. Вералитът е по-жилав и не се чупи (писах).
pepel - помощник
8180 написа:
pepel написа:
В тази фирма http://microasu.com/ ми искат 1,20лв с ДДС за 1л.м, една лента ми излиза 5,00лв с ДДС,излиза доста солено.
Еми попитай другите - тази не съм ти я давал.
И си провери математиката - по моята е под 3лв. с ДДС.

Нататък си Направи сам. Вералитът само с показаните ножове ("орлов нокът") не може да се среже читаво - не се чупи лесно, та се довършва с макетен нож.
Може и с циркуляр с твърдосплавни пластини, но се губят милиметри. Според изискванията за точност и качество на среза, може да се режат в пакет 4-5 листа.
Ако е постоянна работа - приспособление от две магарета, прорязан плот от водоустойчив шперплат (за здравина), линеал (Ал профил ок. 80х40мм) и 2-3 стеги/притискачи, евентуално ограничители да не мериш всеки срез.
Заради третата стяга и добро постоянно фиксиране на линеала може да се изработи "портална" конструкция над плота, за по-голяма универсалност и др. размери. Варианти много.
Успех!
Математиката ми е добре във фирмата смятат обиколката на профила,а за другото ще си помисля.
dadko написа:
Ако не са някакви сложни контури а обикновени ивици- защо не гилотина ?
8180 написа:
dadko написа:
А на гилотина- не могат ли да се нарежат тези ленти? Имам впредвид гилотините за ламарина.
Може (разсеях се и забравих), ако са читави ножовете и се навият да я настроят. При моя "железар" се сгъва. Вярно, че при него и с 0,4 ламарина - същото. 0,5 си реже. Нямам представа колко е трудно, но отказва да пипа настройки.
Хубаво е да е с тефлонови лапи или някакви защитни подложки да се ползват.
Обикновено такива машини има при производителите на осветителни тела - те работят тънки ламарини.
Може и на абкант да се гъне, но на по-голям ъгъл, че "връща".

П.П. За ВЕРАЛИТ става дума!!!! Че в заглавието има плексиглас - съвсем различно. Вералитът е по-жилав и не се чупи (писах).

Вече ходих на две места за гилотина и на двете греда не ставало.За вералит става въпрос
kr1100 - майстор
по метода : "Може и с циркуляр с твърдосплавни пластини, но се губят милиметри. Според изискванията за точност и качество на среза, може да се режат в пакет 4-5 листа.
Ако е постоянна работа - приспособление от две магарета, прорязан плот от водоустойчив шперплат (за здравина), линеал (Ал профил ок. 80х40мм) и 2-3 стеги/притискачи, евентуално ограничители да не мериш всеки срез."

Има дискове отрезни / за метал с широчина 1,2мм ,външен диаметър 50 мм ,вътрешен ф15 мм
Цената е 17,50 лв на брой. Вземи със ситните зъби.Друг вариант е с ъглошлайф с регулируеми обороти и диск 1мм /0,8 мм дебелина. Не знам м-ла, но плексигласа се топи при високи обороти, при ниски се реже безпроблемно.
edre - специалист
pepel написа:
Вече ходих на две места за гилотина и на двете греда не ставало.За вералит става въпрос
В старата ми фирма на гилотината даже режеха магнитното фолио на ленти по 20 мм,така че не ми е ясно защо са ти отказали.Настройката е точно 4-5 натискания на бутоните.
  • 1
  • 2

Тема "Уред за рязане на вералит (плексиглас)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: