• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Стиви - специалист
За да се стопли дадено количество вода с определена разлика между начална и крайна температура, е необнодима ЕНЕРГИЯ, а не мощност! Мощността е само част от формулата за енергия! За да се получи енергия от нея е необходимо ВРЕМЕ, което е крайно недостатъчно при мощност 3kW , за да затопли вода , течаща с "нормален" дебит. При обемните бойлери, енергията се акумулира за по-дълго време, ПРЕДИ да се ползва водата. По този начин е възможно да затоплиш бойлера и с 500W. При наличие на съдомиялна, 10 литра са напълно достатъчни да си измиеш ръцете или да измиеш някакъв съд, който ти трябва спешно. В къщи нямаме проблеми и да си мием всички съдове. Само в някои случай се налага да жената да изчаква повторно загряване. При ползване на водата в интервал със запълване 33% ( 20 секунди ползваш /40сек. спираш) то 2кW обемен бойлер се равнява на 6кW проточен - това е и минималната мощност на проточен бойлер за мивка! Всичко останало е компромис! За душ мощността трябва да се удвои!
nikolovvd - майстор
TESY IWH 70 X01 BA H
Компактен проточен бойлер за монтаж в баня. Вградена технология за оптимална температура. Система за инсталация – отворена водна връзка. Неограничено количество топла вода. Количество вода с температурно изменение 25°С – 4.0 литра/мин. Номинална мощност 7000 W. Душ глава с 4 режима на работа. Лесен монтаж.
Това е мощност изискваща 4.5 квадрата жица. Ако търсиш мощност към 10 kW ти трябва трифазен ток.
Имал съм проточен бойлер, който консумираше 27-28 Ампера и въпреки че кабела бе многожилен и гумиран се загряваше до 35-40 градуса, докато се изкъпя. За щастие го ползвах само докато траеше профилактиката на ТЕЦ-а.
Не знам за теб, но за мен мощности над 3000 Вата са ненормални и опасни.
Стиви - специалист
Именно затова препоръчвам обемен :wink:
Акумулира енергията за повече време и позволява да ползваш наличната инсталация. В същото време не си ограничен по дебит. 10 и 100 литра бойлери са с един и същ нагревател.

Цитирания по-горе бойлер може да се ползва само с така наречените икономични слушалки. За нормални слушалки е маломощен, а за голяма пита на душ ... :prayer:
  • 1
  • 2

Тема "Кухненски бойлер за топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: