Ами хич не е скъп да ти кажа- 18 лв. за 600 мл. За сравнение силикона, който показах е около 13 лв. за 280 мл. Другото което е, че е изпробвано с годините, radius може да ти се довери.
Стив, мерси за предложението за FT101. Добро е, нещо средно между PU и силикон, доста еластично ( май 400% даваха). Имам наблюдения върху матр'яла. След 3г. на слънце забелязвам, че е станал лепкав и не толкова еластичен, а като го разтеглиш и се къса. Може би във фугата си е добре, но това забелязвам. Затова мисля да заложа на PU в салам, кафяв, точно 11FC+. Нямам наблюдения как се държи полиуретана на открито, но уж навсякъде точно такова препоръчват и използват.
Въжето, което се набива е с цел икономия на материал, да не отива прекалено много във фугата. Това съм си осигурил, като съм натъпкал с лепило до ниво -5мм от повърхността на плочките.
Разбира се, че говоря за ПУ уплътнител, не за пяна. Тя не е хидроизолация, поне не и надеждна, макар да и приписват и такива свойства.
Холкера искам да е минималистичен и незабележим - без первази, без лайстни. Хубавото е, че имам ПУ в цвят 1:1 с плочките и кафяв, който е като цокъла. Демек мога да избирам. Гледам, че светлия наистина лепи боклуци и потъмнява, а кафевия няма накъде, така че това май ще е цвета.
Сапунената вода е ясна, имам широка шпатула с приблизителен R 14mm, пък и показалци имам

Май изяснихме въпроса...
Въпрос: надеждно ли лепи полиуретан върху полиуретан. Става дума за сикафлекс 11FC+. Защо питам - имам останал един цял салам сив ПУ и си мисля с него ако запълня до нивото на плочките, а после с кафевия да си направя закръглението. Или да не рискувам?