• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Много полезна информация :prayer: ,с немския съм добре, но къде трябва да се регистрирам вероятно в сайта на производителя :? На сухо като я пробвам работи,ама с тези 2.5м напор май става само за един етаж :?
filmatoplo - майстор
Куле :) това 2,5 м не означава че не може да прехвърли 2,5 височина , това е сбор от съпротивления по инсталацията :wink: аре де още ли не си я сложил на системата за тест -да не е ставала помпа .
kuuuuuul - майстор
От четвъртък почват студовете,а аз още не съм готов с включването на втория етаж,исках и други промени да направя ама няма да има време .Ще пусна отделен щтранг за бойлерите с отделна помпа (200+150+80л само от котела)ама не знам тази да ли ще е подходяща. :?
Последна промяна от kuuuuuul на вт окт 21, 2014 8:14 pm, променено общо 1 път.
Ahmakov - специалист
Да, в сайта търсиш Grundfos Professional, регистрираш се, държиш двата теста и си в играта.
На сухо не я пускай, ще я прецакаш.
Става за бойлерите, ама мястото и е на отоплителната система. Няма проблем за два етажа.
filmatoplo - майстор
Виж тая колко напор има , а знаеш ли че я монтирам на по 5-6 етажни сгради за рециркулация , и си върши работата :wink: .
kozl - майстор
kuuuuuul написа:
От четвъртък почват студовете,а аз още не съм готов с включването на втория етаж,исках и други промени да направя ама няма да има време .Ще пусна отделен щтранг за бойлерите с отделна помпа (200+150+80л само от котела)ама не знам тази да ли ще е подходяща. :?
Ако серпентините са последователно свързани е разточителство да монтираш помпа с автоматизирано честотно у-ние по напор. Тя е подходяща за система с променливи характеристики. А такава система е ВОИ с много радиатори, примерно с термоклапани. Помпата следи делта Р налягането и вероятно го поддържа по зададена крива или по-просто като зададена константата. И в двата случая се контролира налягането, но целта е дебита.
kuuuuuul - майстор
Благодаря на всички за отговорите :partyman: :partyman: ,вече всичко ми се изясни.Събрал съм няколко помпи но само тази е по интелигентна, ще я сложа за основна а за бойлерите имам обикновени 25-40.
  • 1
  • 2

Тема "Как функсионира помпа Grundfos UPE 25-25 SELECTRONIC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: