Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Justy - майстор
Без да те пита доставчика ти слага ХАМАЧИ - VPN - тунел и ти ползва ресурсите.
kokoten - помощник
единия комп се ползва за рутър(1,2,3,4 LAN`a или 1LAN с няколко изхода)и няма проблем.Да не се забравя рег.на МАК-адреса.Лесно, бързо,удобно.При мене е така.Съветвам да се купи по-добра LAN-карта от съображения за сигурност(при токов удар гърмят вси4ки PC)
null - специалист
и все пак не е ли по-лесно да си купиш рутер. малък и евтин.
аз ползвам такъв и за безжичната мрежа. има такива за по 60лв.
ако се поразтърся сигурно може и по-малко. настройките се правят за няколко минути с мишката. в повечето случаи дори няма какво да се настройва.
hygro - майстор
null написа:
и все пак не е ли по-лесно да си купиш рутер. малък и евтин.
Още по-лесно, евтино и удобно е, да извадиш от мазето някой стар 486 и го да направиш на рутер. При това далече по-гъвкав и с по-големи възможности от купешките. Има перфектен готов софтуер за целта:

http://www.freesco.org/

Съвсем в духа "направи сам", а и обещавам да бъдеш много приятно изненадан... :) В стандартния случай инсталацията не изисква никакви специални познания. Цялата процедура по създаването на маршрутизатора трае не повече от 20 минути, като 10 от тях слагам за отиването до мазето :)

Допълнителен бонус: с FreeSco лесно се заобикаля защитата TTL=1 на някои провайдери срещу споделяне на връзката.

Абе преди да хвърлиш $200-$500 за свестен маршрутизатор, пробвай този вариант с хадуер за $5 :lol:
StroySum - напреднал
Откога freesco-то има TTL патч ? До преди година-две нямаше и единствената подобна дистрибуция беше floppyfw
d3v1ous - специалист
момчета мнодо добре, това за ТТЛ-a ми хареса. ше ме накарате да си ремове дебиана да го пробвам това фриско :>
romanpm - майстор
това как се казваше импулсна модулация с времево запълване т е за всекимо по нещо :oops:
Wishmaster-ruse - специалист
Аз пък имам такова питане относно рутерите
Можели безжичен рутер да пробие пет панелни стени :?
Значи искам да пусна нет на брат ми който е в отсрешния апартамент но исках със безжичен рутер но нали се сещате колко е дистанцията между двата компа отбелязани с чарвените точки и си мисля че няма да стане моя замисъл

Прикачен файл

Мале.jpg
Мале.jpg (9.66 KиБ) Видяна 4931 пъти
крум - специалист
Това със старите компютри да се ползват за рутери и аз го мислех, ама нещо не ми излезе сметката:
Стара машина = шум, ток, лятото ще пече. + 3 лан-карти за 2 ПЦ-та (да речем, че имам една, та остават 2) още 20 кинта (ако ги вземам на старо).
ПеЦе-то ми е без пари - имам 3 машини от 166 до 350 Мхз.

И излиза, че вместо да си взема един Нет Гиър за 41 лв, ще наблъскам 20 лв. и 2-3 дни да го чистя и да се боря с него да го инсталирам.
Отделно старата машина не е като да не заема място. В момента рутера ми е боднат на бюрото с 2 винта и на него мога да закача още 2 ПеЦе-та.

П.С. това с безжичния можеш да го разбереш само ако го пробваш, но имам съмнения.
d3v1ous - специалист
Wishmaster-ruse , mmm ne iskam da te zduhvam , ama spored men nqma da stane 5 steni... sa si mnogo a i kato gledam nqma kak da stoqt otvoreni vratite po mejdu im, ako imash ot kade da vzemesh bezji4en ruter opitai
no ti garantiram 4e ako stane 6e e na mnogo niska skorost connection.

Тема "Рутер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: