• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
plamenmaistora написа:
https://www.youtube.com/watch?v=KyA-Z8h8N_s
ей това видях.
Ех...десетки пъти съм гледал този клип и ме обзема носталгия... Как през 1980 майстор Гец от софииското село Гниляне правеше десетки котлета САМО с ОКСИЖЕН. Тогава дори нямаше флекс. Дано да е жив този човек, но едва ли. Тогава бе на над 60 години.

На клипа човека определено е майстор. Без абкант, само с една болгарка (ъглошлайф) електрожен и бормашина излиза изкуство изпод ръцете му.

Ако се ползва и абкант и лазерно или водно рязане остава само заварката.

Хубавото на руските форуми е, че там наистина всичко е направи си сам, няма търговци и представители, които гледат да ти продадат нещо. Има модели от представеният по-горе до напълно безплатни електронни файлове за лазерно рязане на техните "углеавтомати" и така наречените от тях "каргороботи". Просто шапка им свалям.
joro39 - специалист
filmatoplo написа:
Най добре и най лесно -голяма тръба фи-750, дъно и таван отвори в които се вкарват димогарни тръби фи-60 примерно, редовете тръби се разделят на 3 като се образуват трите хода.
я драсни една схема ,че нещо не схващам.
plamenmaistora - специалист
Абе и на мен немие мнго ясно нека филма да покаже нагледно.
filmatoplo - майстор
Представете си това крадено от Херц , там дето гори огъня също трвбва да са тръби , огъня ще гори под тях и ще мине през 3 реда тръби -както на картинката , не ме бива в това рисуване и качване тук , нека някой който знае как става да драсне една схема с това което обяснявам .Правен е такъв котел и има добри показатели .http://www.pestimenergia.bg/herz_pellet.htm
шоп - майстор
Прост и много ефективен тръбен топлообменик т.н. димогарни тръби
ето няколко снимки когато в тях се сложат турболатори ( турболизатори ), които вдигат доста КПД то и с прост механичен привод става почистването на топлообменика.

П.П абстархирайте се, че това е така нареченият шахтен котел за дълго горене и всичко е наопаки. Пали се с горно горене и първият ход на газовете е надолу.

Прикачен файл

DSC_9760.jpg

Прикачен файл

DSC_9752.jpg

Прикачен файл

AAA_3791.MOV.jpg

Прикачен файл

AAA_3788.MOV.jpg
AAA_3788.MOV.jpg (67.18 KиБ) Видяна 2365 пъти
  • 1
  • 2

Тема "котел за пелетна горелка направи си сам" | Включи се в дискусията: