Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
dtmf - специалист
Може да не е дъно или процесор. Що да не е повредено осветление или прекъснат лентов кабел на дисплей?
Аз бих пробвал да му закача външен монитор във VGA изхода преди да правя генерални изводи.
estorm - специалист
dtmf написа:
Може да не е дъно или процесор. Що да не е повредено осветление или прекъснат лентов кабел на дисплей?
Аз бих пробвал да му закача външен монитор във VGA изхода преди да правя генерални изводи.
Първо това проверих. Пък и ако бе това щеше да се чуе звука на уйндоус при зареждане.
Сори ама утре преди да иде в коша влиза във фурната за 10мин на 200 градуса. :lol:

Прикачен файл

rsz_img_20150102_184322.jpg
estorm - специалист
Тая вечер го пекнах, сглобих го и тръгна. Пиша от него в момента. Сега разбрах защо не е хубаво да се взимат компютри от непознати хора втора ръка. Кой знае колко такива се въртят из продавалника. Аз не мисля да го разкарам ще изчакам да видя колко ще изтрае и после ще го дам за части. Изгледах няколко клипа с това пекане. Евала на който го е измислил :shock:
montoya - майстор
estorm написа:
Сега разбрах защо не е хубаво да се взимат компютри от непознати хора втора ръка. Кой знае колко такива се въртят из продавалника.
Хах, загледах аз езин перфектен ейсър за 170 кинта, че ми трябва трети компютър, обаче с оглед зачестилите теми като твоята напоследък във форумите сигурно ще се откажа :?
estorm - специалист
Да ти кажа има начин да се разбере дали е пекан ако е слаган във фурната. Но ги пекат и с духалки само на видеото и тогава ще е трудно да се разбере. Все пак ако говориш с продавача и обсъдиш това, че ще провериш човека ще ти каже дали е ремонтиран. Не се отказвай ей така. Не всичко което се продава е тръгнало макар, че лаптоп над 3г. вече аз бих го считал за рисков ако е с АМД вътре. Преди година го разглобих и почистих само вентилатора. Ако си бях сменил и пастата нямаше да се скапе. Сега като погледнах тая на видеото бе отлепила защото се втвърдила.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Разбира се че е възможни и да е чипсета. Затова казах дъно. Реболдването е с неясен резултат.
Понякога работи и то дълго. Понякога за кратко или не тръгва но винаги си плащаш за презапояването - близо 100-тина лева.На твоя отговорност. Ако искаш.
Подвеждаш автора на темата. Reball(или Ребол, не реболд) има практически 100% успеваемост. Reflow няма. В първият случай се сменя припоя/ или и чипа и се запоява нов чип/или същият. Във вторият вариант просто се загрява.
Reball могат да извършат малко хора, поради изискването за ИЧ станция, необходим набор от маски, пасти за запояване и припой под формата на топчета в подходящ размер, както и плоча за подгряване.
Вторият начин със загряване, използван масово в пишман "сервизите" е обикновено с пистолет за горещ въздух за 20лв, което обикновено е равнозначно на чисто изнасилване на техниката. Не знам как не ги е срам нагло да искат по 70-100лв за подобно нещо. Има и лаптопи, при които POST не минава при лош харддиск и всъщност може да зависнат с черен екран(но с включена подсветка обикновено).
Ще те помоля да не ми отговаряш остроумно. Малко подвеждаш човека и те коригирах. Не може всеки да знае всичко, надявам се ще провериш информацията.
estorm написа:
Тая вечер го пекнах, сглобих го и тръгна. Пиша от него в момента
До 6 месеца има 80% вероятност проблемът да се завърне.
montoya написа:
Хах, загледах аз езин перфектен ейсър за 170 кинта, че ми трябва трети компютър, обаче с оглед зачестилите теми...във форумите сигурно ще се откажа
Взимаш си лаптоп с Intel видео и почти е сигурно, че няма да си блъскаш главата с такъв проблем. Nvidia GO 6/7 серия и още повече Nvidia 8-ма серия трябва да се избягват. ATi от 7-ма серия също(Стари лаптопи с Pentium3/4)
Аз например имам едно Lenovo от ThinkPad серията с Intel видео. Зле е откъм 3D производителност, Аеро подкарва иначе. Но знам, че шансът за подобен дефект е малък. Също както на новите лаптопи с видеа интегрирани процесора. Лаптопи с AMD строго препоръчвам да се избягват.
hidrazin - майстор
Хах, все същия дървен философ дето се напъва да изглежда много умен. :-D И съответно от мненията му няма никаква полза.
Като си решил да правиш забележки на кое как му викат, вземи да коригираш не само мен:
montoya написа:
...Реболдват ги, но със съмнителен ефект като дълготрайност 70-200лв зависи дали ще е нов чип или само презапоен стар, дълготрайност на тоя ремонт 2 до 6 месеца обаче
MamaMy написа:
Johny, цената от 56 лв и Стемо ми говорят само за едно. Очаквай включване. Едва ли са ти направили дори и реболд. Най-вероятно само са нагрели чипа. При тях труда е с разценка на час около 60 лв. Само за разглобяване и сглобяване отиват почти толкова. Сам си прецени!
Също и тия от hardwarebg
Ремонт на чипсет. Има ли смисъл?
Та какво казваш че съм го подвел? И само да го "духнеш" и да му смениш топките, практически няма никаква гаранция.
Сега защо подвеждаш автора на темата с тези 100%? Ами ако се окаже не не е чипсета? Ами ако се окаже че не е и видеото?
Обикновено така се получва когато си далеч от практиката и нямаш никакъв опит.
Мдаа...
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Хах, все същия дървен философ дето се напъва да изглежда много умен.
ReBall се пише на английски, не Rebald. Припоят е под формата на сферички/топчета, от там е Ball. Не подвеждам автора, ако не може техникът да диагностицира проблема и грешно сменя чипове наред - това е негов проблем. Иначе, след като аз съм далеч от практиката, очевидно ти би споделил какво образование имаш?
estorm - специалист
Хайде без караници тая година :partyman:
Каквото и да е на 6 годишен лаптоп пари за ремонт не давам. Колкото изкара все ми е тая. Имам си още компютри няма да я закъсам. Пък и точно ще се огледам за нещо съвременно. Май трябва да свикваме с мисълта, че сме просто едни консуматори. И трябва да държим всичко важно на един външен хард. Тоя като се скапа ми се изправи косата в първия момент преди да зацепя, че харда си му е наред :lol: Сега 6 месеца или 6 дена разлика няма почвам да следя за нещо готино.
Добре е дошла информацията във форумите кое държи да се ориентират четящите. Ето довчера не знаех за тия проблемни истории на чипа. Кеф цена няма казват. Като си помисля само как го наврях във фурната снощи :lol:
MamaMy - майстор
Не се карайте! Я вижте колко бързо и лесно ставала работа. А аз все други клипчета съм гледал явно и за това съм се бавел толкова :-D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PgncMQJZyxg[/youtube]

Тема "Не тръгва монитора на лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: