• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
prascho - майстор
колегата с предложението на фирма Брамак ви е отговорил как става. По съществения въпрос според мен е вентилацията, която трябва да се направи на покрива. В сайта на Брамак мисля, че е описано, поне съм гледал техни каталози. След като е наковано черното дюшеме и си положил хидроизолационна вата се прави следната конструкция: напречно се поставят бичмета с размери например 7 на 7 и върху тях се коват надлъжните летви, които ще държат керемидите. Хубаво е да разгледате сайта и да видите какво е това хидроизолационно фолио, дават го че при пробиване с гвоздей/пирон/ не пропуска от полученото нарушение на периферията му. Ако правехме сега къщата, а не преди 10 години щях покрива да го направим така. По този начин с получената вентилация се достига до по-голяма топлинна ефективност като се постави минерална вата в подпокривното пространство. Чрез хидроизолационното фолио, се изолира ватата от влагата и конденза, които биха се получили в нея, а ако се сложи и найлон под дъските ефективността нараства.
  • 1
  • 2

Тема "Покрив, керемиди (какви) - нареждане без хоросан (как става)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: