• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroton - майстор
Идеята е да се изгладят пулсациите до минимум
gogo7777 - майстор
Разполагам с мощен трансформатор
Ама трафа може да не клекне колкото ви се иска. Пробвай без кондензатори на 20V AC, после на 25V AC. Мери под товар напрежението и прецини. После ако искаш слагай кондензатори.
DMN - майстор
estorm, да, измери напрежението без кондензатор след греца колко е, после включи зегето на празен ход и ще видиш, че напрежението ще се вдигне и без кондензатора, ако не ти е много слаб трафа.
soton - специалист
Колекторните мотори по принцип издържат огромни претоварвания,така че каквото и да правиш зегето ще работи добре,не се мъчи излишно,че ако продължава да се развива тази тема сигурно ще те посъветват да сложиш микрокомпютърно стабилизиране.
estorm - специалист
DMN написа:
estorm, да, измери напрежението без кондензатор след греца колко е, после включи зегето на празен ход и ще видиш, че напрежението ще се вдигне и без кондензатора, ако не ти е много слаб трафа.
Точно това стана. На 25vac от трафа греца / взех грец kbpc5010/ показа 24,2vdc а когато включих машинката скочи на 28/29vdc и когато я натоварих максимално с материал падна на 26.
На 20ас от трафа с кондензатор натоварена с материал падна от 28vdc до 21/22 волта.
Без кондензатор падна до 20.

Благодаря на всички за помоща! Ако е безопасна продължителната работа само с грец на 25vac от трафа това ми се вижда най подходящо. Работи като с току що заредени батерии.
Между другото се наложи да махна този елемент защото не ми бе ясно свързването с него пък и в случая вече предполагам е излишен.

Прикачен файл

IMG_20150106_104550.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос захранване електромотор зеге 24в." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: